вівторок, 14 травня 2013 00:15

За квартиру на Троєщині Роман Давидюк купив три в Європі

Автор: фото з сайта www.pixanews.com
  Триповерховий особняк на 12 тис. кв. м у Лондоні виставили на продаж за 100 млн фунтів стерлінгів або $155,1 млн. У будинку 14 спалень, кілька віталень, їдалень. Є більярдна, басейн, кінозал, тенісний корт та власний парк. У підвалі — бункер на випадок війни. Кімнати оздоблені мармуром та червоним деревом. Покупця перевірять на благонадійність, чесність доходів. Власник — мільярдер Андреас Панайоту пообіцяв зробити знижку. Зараз це найдорожча нерухомість країни, виставлена на продаж.
Апартаменти мільярдера Ріната Ахметова в центрі Лондона 2007 року обійшлися йому в 135 млн фунтів або $220 млн.
Триповерховий особняк на 12 тис. кв. м у Лондоні виставили на продаж за 100 млн фунтів стерлінгів або $155,1 млн. У будинку 14 спалень, кілька віталень, їдалень. Є більярдна, басейн, кінозал, тенісний корт та власний парк. У підвалі — бункер на випадок війни. Кімнати оздоблені мармуром та червоним деревом. Покупця перевірять на благонадійність, чесність доходів. Власник — мільярдер Андреас Панайоту пообіцяв зробити знижку. Зараз це найдорожча нерухомість країни, виставлена на продаж. Апартаменти мільярдера Ріната Ахметова в центрі Лондона 2007 року обійшлися йому в 135 млн фунтів або $220 млн.

— Зараз у європейську нерухомість вкладати вигідніше, ніж у нашу. Після смерті матері продав її помешкання на Троєщині. За "двушку" до кризи 2008-го взяв 110 тисяч доларів. За ці гроші купив дві однокімнатки на грецькому острові Крит по 27 тисяч євро кожна і "готельку" на околиці Праги за 20 тисяч доларів, — каже киянин 52-річний Роман Давидюк.

— Ремонт не робив. Тільки поміняв сантехніку, щоб не затопити сусідів, бо крани протікали. Влітку живу на Криті з сім'єю кілька тижнів. В інший час житло здаю. Пропоную його через місцевих брокерів.

За місяць на кожному помешканні заробляє від 800 євро.

— Трохи шкодую, що поспішив. Товариш 2010-го купив двоповерховий котедж на грецькому острові Корфу. За 80 квадратних метрів заплатив 60 тисяч доларів. Вікна і балкон виходять на пляжі Іонічного моря. Віллу здає по 100 євро на день. Завдяки квартирам ніколи не маю проблем із шенгенськими візами. Уже відкрив третю річну. За комуналку щомісяця плачу 120 євро. Що елітніший район, то вищий комунальний збір. Тим, хто живе в центрі міста, часто доводиться платити вдвічі дорожче за прибирання у під'їзді, вивезення сміття, ліфт і консьєржку. Рахунки за світло приходять раз на два місяці, а квитанції за воду — щокварталу.

Столичний рієлтор Катерина Мисковець у лютому продала два помешкання на іспанському узбережжі Коста-Дорада.

— Дві "двушки" по 60 "квадратів" купив бізнесмен із Дніпропетровська. За кожну віддав 50 тисяч євро. До пляжу кілометр. Можна пройтися або проїхати зупинку на автобусі. У січні за 40 тисяч продавали однокімнатку в Коста-Брава. У старих кварталах часто торгують дешевими квартирами. У Барселоні однокімнатну менше ніж за 60 тисяч євро не знайдете. За останні два роки подешевшали апартаменти на Канарських островах. У містечку Санта-Крус-де-Тенерифе дворівневе житло на 50 "квадратів" можна купити за 40 тисяч євро. Такі апартаменти належать до готельного комплексу. За доплату прибиральниця щотижня приводитиме квартиру до ладу. Ви маєте право плавати у басейні на території комплексу. На Кіпрі за 100-150 тисяч євро можна придбати віллу на березі моря. Коли купуєте нерухомість, отримуєте візу F, яка дозволяє необмежений час жити в країні. Через два-три роки можна просити громадянство. У "гарячий" сезон віллу здають в оренду — по 3 тисяч євро за місяць. Не раджу купувати дорогі меблі, бо туристи приїжджають різні. Багато українців беруть помешкання у кредит, а тоді здають. Із заробленого гасять позику за чотири-п'ять років.

Через рієлторську контору українцям оформляють кредит на купівлю житла під 3-5% річних на 10 років. Місячний дохід має бути не нижчий за 800 євро.

Житло дешевшає на зиму

Зараз росіяни та європейці скуповують турецьку нерухомість, — говорить  Ірина Смикало, брокер одного з київських агентств.

— Це означає, що за рік-два ваша вілла подорожчає вдвічі. В Анталії земля дорога, по 5 тисяч євро за сотку. Віллу на першій лінії від моря можна вторгувати за 100 тисяч. Однокімнатку — за 25-30 тисяч євро. Але найчастіше це житло у старих районах. Сусіди — переважно турки. Ціни можуть змінюватися. Як правило, трохи знижуються на зиму. Якщо облюбували якусь квартиру, треба заплатити завдаток — 1,5-2 тисячі євро. Тоді її знімуть із продажу й не водитимуть туди інших потенційних клієнтів. Ціна такого житла не ростиме.

Зараз ви читаєте новину «За квартиру на Троєщині Роман Давидюк купив три в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути