Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2013 12:04

Місяць життя у столичному "єврогуртожитку" коштує 550 гривень

Сайти оголошень slando.ua, torg.ua, emarket.ua, olx.com.ua та інші пропонують зняти ліжко-місце у гуртожитках нового типу в Києві. Називають свої помешкання "єврогуртожитком". Це звичайні трикімнатні квартири з чотирма двоярусними ліжками у кожній кімнаті. Найбільше таких гуртожитків у Харківському районі, на Микільській Борщагівці й Троєщині.

За одне місце власники беруть від 550-ти до 750-ти грн за місяць. Просять мешканців не палити і не пити алкоголь. А одна кімната у двокімнатній квартирі обходиться щонайменше 1600 грн у місяць без комунальних платежів. Частину вторгованих грошей власники віддають консьєржу, щоб пускав мешканців.

Такі квартири-гуртожитки почали відкривати до чемпіонату із футболу "Євро-2012", кажуть у Ріелторській палаті України. Вони не користувалися попитом. Тепер господарі хочуть відбити вкладені кошти у переобладнання цих квартир - лінолеум, ліжка, пральну машину, шпалери.

"Попит на оренду такого житла є, бо знаю багато випадків, коли молодь знімає по четверо-п'ятеро осіб одну на всіх квартиру. Квартплату ділить на всіх, - каже голова національної ради Ріелторської палати України Олександр Бондаренко. - А тут зручніше, не треба шукати сусіда для оренди. Просто платиш за своє ліжко-місце і все".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдешевші квартири у Києві здають у Деснянському районі, а найдорожчі - на Печерську

У таких квартирах-гуртожитках може виникати багато проблем, оскільки живуть там люди різні.

"Якщо у трикімнатці 24 особи, то дні народження там точно відзначатимуть двічі-тричі на місяць, будуть різні гулянки. Хтось нап'ється й буде дебоширити. Ще може виникнути проблема із легітимністю розміщення у цій квартирі скількох людей. Якщо там немає лічильника на воду, то плату за неї рахують від кількості людей, які там живуть. А в квартирі насправді мешкає набагато більше", - підкреслив ріелтол.

Від здачі в оренду 24 особам власник своєї трикімнатної квартири заробляє 15 600 грн у місяць. Якби здавав одній особі, було б 6 тис. грн.

"Здають такі квартири зазвичай люди, які купили їх у кредит і не можуть із ним впоратися. У Києві більшість здає житло, щоб мати гроші на їжу чи ліки, а самі переїжджають жити на дачу чи в село", - додав Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Місяць життя у столичному "єврогуртожитку" коштує 550 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути