понедельник, 08 октября 2012 00:30

УДАР проти закону про наклеп і "пілотної медреформи"

 

Вінницю відвідала кандидат у народні депутати від УДАРу Віталія Кличка Ірина Геращенко. Вона та кандидат від УДАРу по округу №11 Людмила Станіславенко розповіли про найважливіші питання, що вирішуватиме УДАР у парламенті.

Народний депутат та кандидат в народні депутати від партії УДАР Ірина Геращенко у Вінниці сказала, що хоча й Партія регіонів дає задній хід стосовно закону про наклеп, але Ірина Геращенко готує поправки до закону на друге читання.

— Люди, які готували цей безглуздий закон і які хочуть його зняти з розгляду, навіть процедури не знають. Тому я готую 10 поправок до закону. Вони фактично знімуть відповідальність за наклеп, — говорить Ірина Геращенко.

Ірина Геращенко також розповіла про те, які загрози для журналістів створить прийняття цього закону.

На її думку, політики зможуть притягувати до кримінальної відповідальності всіх, хто їх критикує.

— Це журналісти, блогери, члени громадських організацій та й прості громадяни, що критикують владу. Тому ми готуємо 10 поправок до закону, які зроблять його цивілізованим і знімуть кримінальну відповідальність, — каже політик.

Йшла мова й про те, які першочергові закони Ірина Геращенко і УДАР подаватимуть на розгляд нового парламенту.

— Перш за все я домагатимуся, щоб Верховна Рада нового скликання розглянула закони, що я подала раніше. Всі вони у сфері діяльності мас-медіа. Потім УДАР ініціюватиме створення антикорупційного агентства. Воно буде відстежувати корупційні зв'язки посадовців, і після цього таких посадовців відсторонять від посад.

Про так званий пілотний проект медреформи Ірина Геращенко сказала, що мешканцям Вінниччини, киянам, донеччанам і дніпропетровцям не повезло.

— Нинішня влада поставила під удар вінниччан та мешканців інших "експериментальних" територій. Чомусь влада любить експериментувати над нами, — сказала Ірина Геращенко. — І зараз, коли йдеться про якісь реформи від влади, усілякі "покращення", то всі знають, що в результаті це перетвориться на хабарництво, побори і погіршення життя.

Кандидат у народні депутати від УДАРу по округу №11 Людмила Станіславенко сказала, що вона збирає підписи проти медреформи:

— Така медреформа віддаляє людину від лікаря. Нещодавно у Вінницькому районі був такий випадок: онук викликав "швидку" 75-річній бабусі. У "швидкій" сказали, що не приймають викликів від тих, кому за 65 років. Тому ми й збираємо підписи за скасування медреформи.

Ірина Геращенко підтримала Людмилу Станіславенко, і вони домовилися, що у парламенті подадуть закон про скасування медреформи спільно від УДАРу.

Крім того, Людмила Станіславенко розповіла, як треба модернізувати галузь охорони здоров'я.

— Я вважаю, що медицину треба зробити сучасною. Радянська система давно не спрацьовує у нинішніх умовах. Медичне обслуговування стало фактично платне. Але кошти йдуть у тінь. Система працює так, що тримає в корупційних лещатах лікарів і пацієнтів. Треба переходити до обов'язкової страхової медицини. В УДАРі є чітке бачення, як це треба зробити, — говорить Людмила Станіславенко.

Сейчас вы читаете новость «УДАР проти закону про наклеп і "пілотної медреформи"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть