Ексклюзивы
четверг, 27 ноября 2008 14:52

Катерина Кириленко дошиває ковдри

"Збільшу в розмірах ваші одіяла" — таке оголошення повішала на дверях під"їзду свого будинку вінничанка Катерина Кириленко. Зустрічаємося із жінкою в її квартирі. Вона за швейною машинкою, збоку лежить купа старих ковдр.

— Оце засипали мене замовленнями, — розповідає 56-річна Катерина Кириленко. — Тільки похолодало, люди з усіх будинків несуть одіяла.

Ідея дошивати старі ковдри в жінки з"явилася рік тому.

— Ми з чоловіком купили двоспальне ліжко, й під півторашним одіялом нам було тісно, як не він стягне з мене ковдру, то я перетягну на свій бік, — сміється Катерина Іванівна. — Думали купляти нову. Та коли я наводила порядок у шкафу, виявилося, в нас є купа старих одіял. Рішила, коль у мене є швейна машинка, то чого не зшити два одіяла докупи.

Катерина Кириленко розповіла про ідею подрузі, вона також принесла зшити свої старі ковдри. Тоді жінка дала оголошення в газеті.

— Мене буквально засипали замовленнями. Люди просили, щоб шила широкі одіяла десь на 3–3,5 метрів шириною, таких на базарі немає, — каже жінка. — До них шила під замовлення підодіяльники.

За перешиття ковдр Катерина Кириленко бере 50 грн, за пошиття нестандартного підодіяльника просить 70 грн.

— Вигодний бізнес, — запевняє. — Я своїх грошей не вкладаю, купую лише крепкі нитки. Тканину й одіяла приносять клієнти. Машинка "Зінґер" перейшла в спадок від бабусі. За місяць можу заробити понад 1000 гривень.

Для пошиття двоспальної ковдри жінці приносять дві півтораспальні. Вона їх розрізає, складає посередині й зшиває.

— Один раз мала замовлення зробити фігурне одіяло у вигляді серця, — розповідає жінка. — Якийсь чоловік приніс червоне пухнасте одіяло й попросив зробити із нього серце. Це складно. За нього взяла 100 гривень.

Щомісяця жінка має майже 20 замовлень. Під майстерню обладнала одну із двох кімнат  квартири.

Сейчас вы читаете новость «Катерина Кириленко дошиває ковдри». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть