четверг, 11 августа 2011 16:22

"Життя не може мати сенсу, бо воно більше за будь-який сенс" - Борис Гребенщиков

 

Я не змінився з часів юнацтва. Мабуть, ми взагалі не змінюємося відколи народилися.

Генії в наш час є, але особисто з ними не знайомий.

У школі я твердо знав, що живу в найкращій країні. Мене так навчили. Жити в найкращій країні на Землі мені подобається й досі. А якщо до цього додати музику Beatles та всі інші розваги - взагалі вийде чудовий коктейль.

Колись слово "радянський" означало "той, хто перебуває в зоні". Зараз воно означає "той, хто перебуває в зоні добровільно". Людина може бути радянською, навіть якщо жила за 200 років до совка або через 200 років по ньому. Все залежить від бажання жити в зоні. А це взагалі-то зручно. Тобі постачають баланду, ти маєш зрозумілу соціальну функцію, знаєш, хто може харкнути тобі в обличчя й кому можеш харкнути ти. Але при цьому всі люди - браття.

У Білорусі має бути пекло. Проте чомусь там усе чисто, люди всміхаються. Їздять на велосипедах на честь Bealtes і ніхто нікому не заважає. Навіть заборонена група "Ляпіс Трубецкой" не сидить у в'язниці, а мандрує світом. Я ось про що думаю: те, що вони не можуть грати в своїй країні - чи такий це великий мінус?

Не треба намагатися поглянути на місто, в якому живеш, збоку. Бо коли ви почнете дивитися на нього збоку, назад уже не повернетеся

Не треба намагатися поглянути на місто, в якому живеш, збоку. Бо коли ви почнете дивитися на нього збоку, назад уже не повернетеся.

Мені буває соромно за окремих співвітчизників, які демонструють дитячий егоїзм і побутове хамство, що випливають із повного небажання визнати весь інший світ. Недарма в російській мові слово "німець" означає "німий" - тобто той, хто не розмовляє моєю мовою. Ідея того, що може існувати інша мова, таким людям на думку не спадає.

Там, де я жив, ніхто не говорив про політику. Приклад України останніх 10 років показує, чому: всі говорять про політику, а толку ніякого. Мені здається, що значно більше користі - від розмов про екзистенціалізм, паризькі моди або чайну церемонію. Політики ніколи не були прикладом хорошої людини. Інша справа - сантехніки. Без них ми, м'яко кажучи, потонули б у лайні.

Гірше за цю звичку (показує свій мобільний телефон. - "Країна") навряд чи можна знайти. Навіть бажання торгувати наркотиками, зброєю та білими рабами значно краще. У мене завжди вимкнений дзвінок, а я ніколи нікому не дзвоню - хіба що а разі великої необхідності.

Планів не маю навіть на сьогоднішній вечір. Хто вигадує собі плани, смішить Бога, адже будь-яка людина щосекунди може померти. Я не проти принести Богові задоволення, та краще розважу його чимось іншим.

Східна філософія мене абсолютно не цікавить. Я просто отримую від неї задоволення.

Знати не означає зберігати у своїй голові величезну кількість непотрібної інформації. Це означає щоразу, коли в тебе про щось запитують, уміти зазирнути в себе й дати відповідь. А якщо треба конкретні відомості - залізти в інтернет.

Є речі, які я знаю, і є речі, на які покладаюся. А вірити - ні в що не вірю

Востаннє плакав учора в поїзді. Слухав музику, що пробила мене на сльозу своєю красою. Плакати від жалю до себе незручно, до іншого - краще вже йому допомогти.

Чи боюся смерті? Не знаю, що це таке. Коли дізнаюся й ще матиму сили - повідомлю.

Є речі, які я знаю, і є речі, на які покладаюся. А вірити - ні в що не вірю.

Не питайте про значення слів у моїх піснях. Є речі, що не потребують пояснення, бо в них нема пояснення. Приміром, кущ черемшини. Він гарний, скажете ви. Та чи сприйме цю красу кішка, чи все-таки краса лише у вашій голові?

Зараз лише православні місіонери кажуть "я був хіпі".

Я - це я. З якимось там рухом чи спільнотою мене сплутати важко. Один невідомий мені знайомий казав: побачиш натовп - відійди. Бозна-чому я з дитинства дотримуюся цього правила.

Життя не може мати сенсу, бо воно більше за будь-який сенс.

Не читайте Алістера Кроулі (окультист початку ХХ ст., засновник учення телеми. - "Країна"). Небезпечна людина.

Сейчас вы читаете новость «"Життя не може мати сенсу, бо воно більше за будь-який сенс" - Борис Гребенщиков». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть