Ексклюзивы
четверг, 25 февраля 2010 18:36

П'ятеро українців, у яких не буде дня народження
5

1. Йожеф Сабо (нар. 1940 року), колишній головний тренер київського "Динамо" і збірної України. Святкує день народження раз на чотири роки - лише 29 лютого. Привітання приймає незалежно від дати. Свято не любить: "Людина на рік старшою стає, як це може тішити?" 28 лютого планує відвідати родичів: "Поїду в Ужгород, у мене там брат і сестра. З усієї нашої родини, де було сім чоловік, лишилось троє. Сходжу на кладовище до батьків, потім у Карпати - трохи відпочину, покатаюся на лижах".

2. Олександр Мороз (нар. 1944 року), лідер Соціалістичної партії України. Відзначає день народження двічі, бо насправді народився 19 лютого, але батьки зареєстровали його на 10 днів пізніше. Святкує обидві дати. 2004-го тодішній активіст Соцпартії Юрій Луценко одягнув піонерську форму й зі сцени столичного Міжнародного центру культури та мистецтв - колишнй Жовтневий палац - у шортиках, пілотці та із червоною краваткою прочитав  віршик: "Саныч в Тараще нашел пулемет - на Банковой больше никто не живет". 2007-го святкували 28 лютого. Колега по партії, тодішній міністр внутрішніх справ Василь Цушко, подарував батога - "щоб контролювати підлеглих".


3. Наталя Давидюк (нар. 1960 року), селище Теофіполь Хмельницької області, керівник міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. "Святкую три дні. Не можу не прийняти вітання і від тих, хто прийшов 28-го, і від тих, хто 1-го. У житті мені щастить. Щойно запланувала - одразу все збувається. До декрету працювала завідувачем організаційно-контрольного відділу районної адміністрації. 1989-го мала виходити на роботу, але зажадала собі іншої. За 10 днів очолила новий відділ райдержадміністрації - субсидій".

4. Володимир Комаров (нар. 1964 року), актор, учасник комік-трупи "Маски". Народився за годину до 1 березня. "Якщо 29 числа немає, святкую 28-го та 1 березня. Сім років тому мені цілий день дзвонили. Так зазвичай відбувається, коли 29 лютого є в календарі. В інші роки усе тихо та спокійно. Вітають такими співчутливими голосами".

5. Марія Куць (нар. 1968 року), селище Брюховичі Львівської області, секретар-друкарка адміністрації лікарні швидкої допомоги у Львові. "Святкую зазвичай у першу суботу березня. Запрошую двох найкращих шкільних подружок і їхні родини. Цього року хоч 28 лютого й випадає на неділю, нічого не влаштовуватиму - я трохи забобонна, наперед святкувати боюся. Найбільше запам'ятала своє 16-річчя. Тоді була дуже рання весна, тому вибралися до лісу на шашлики. Із подарунків сподобався букет гвоздик. Я пересадила їх у горщик, а влітку - на город. Виростила кущ".

Сейчас вы читаете новость «П'ятеро українців, у яких не буде дня народження ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть