Ексклюзивы
четверг, 02 июня 2011 16:20

П'ять урочистих відкриттів "мосту Кірпи"

 

1. 27 травня в Києві урочисто відкрито Дарницький міст, у народі - "міст Кірпи" (міністр транспорту у 2002-2004 роках, нині покійний. - "Країна"). Прем'єр-міністр Микола Азаров, перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко та голова столичної міськдержадміністрації Олександр Попов відкривали автомобільний заїзд із правого берега на лівий із північного боку.

- Давайте до 1 вересня добудуємо, закінчимо роботи й запросимо президента на відкриття, - запропонував Азаров. Присутні підтримали.

2. 31 березня цього року Микола Азаров, Костянтин Єфименко й Олександр Попов урочисто відкрили заїзд на міст із правого берега на лівий - з південного боку, від Кончі-Заспи.

- Сьогодні я радий, що кияни нарешті мають змогу швидко дістатися з правого берега на лівий, - сказав прем'єр. - Ми вводимо в експлуатацію міст, який будувався вісім років.

Його зведення розпочалося 15 червня 2004-го. Відтоді в будівництво вкладено 9,16 млрд грн. Незадовго до церемонії 300 робітників почали погрожувати страйком. Їм на три місяці затримали зарплатню.

3. 17 грудня торік названі представники влади на три дні раніше обіцяного, урочисто відкрили автомобільний рух Дарницьким мостом. Щоправда, лише в одному напрямку - з лівого берега на правий. Казали, що за добу мостом у середньому проїжджатимуть 35 тис. автомобілів. Довжина його - 1066 м. Відповідно, метр дороги коштує 8,59 млн грн. Це вдесятеро дорожче за вартість відповідного відрізку відкритого на початку травня найдовшого підвісного мосту Північної Америки - John James Audubon Bridge. Будівництво майже 4-кілометрового мосту через Міссісіпі розпочалось у травні 2006-го. Метр шляху обійшовся в $104 тис. - 832 тис. грн.

4. 27 вересня торік Микола Азаров, Костянтин Єфименко й гендиректор Укрзалізниці Михайло Костюк відкрили рух залізничною частиною мосту.

- Сьогоднішнє відкриття - приклад того, що разом ми в силі вирішувати складні задачі. Країна на шляху серйозного оновлення, і це - лише перший крок, - заявив глава уряду.

Того ж дня мостом рушили перші пасажирські поїзди. Утім, як виявилося, їздили вони в демонстраційному режимі - регулярний рух Міністерство інфраструктури обіцяє розпочати цієї осені.

5. 24 грудня 2008 року тодішній міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський урочисто відкрив робочий проїзд однією колією залізничної частини Дарницького мосту. Запевнив, що невдовзі поїзди курсуватимуть мостом регулярно.

- Обіцяв я, що до 1 січня 2009 року в робочому режимі ми поїдемо потягом і запросимо з собою журналістів. Як ви знаєте, я обіцянок дотримуюся, - заявив міністр.

Сейчас вы читаете новость «П'ять урочистих відкриттів "мосту Кірпи"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть