Ексклюзивы
вторник, 21 октября 2008 07:15

Тіла жертв НКВД шукають у тюремній криниці

Влада райцентру Дрогобич на Львівщині звернулася із листом до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко із проханням виділити 250 тис. грн для продовження розкопок на вул. Стрийській.

Там є стара загорнена криниця завглибшки 32 м. Старожили стверджують, що в ній закопані жертви комуністично-більшовицького режиму. Криниця розміщена на території колишньої тюрми НКВД. Нині тут механіко-математичний факультет Дрогобицького педагогічного університету ім. Івана Франка.

Кажуть, у 1939–1941 роках і в післявоєнний період її вщент було заповнено закатованими комуністами українцями. Довгожителі Дрогобича припускають, що замучених може бути до півтори тисячі.

У грудні минулого року сесія Дрогобицької міської ради ухвалила рішення про початок розкопок. Улітку 2008 року Кабінет Міністрів виділив 40 тис. грн для початку робіт. Криницю було розкопано на 8 м.

— На восьмому метрі наткнулися на болото й дубові дилі. Щоб продовжити розкопки, нам потрібні гроші. Бо треба відкачувати воду, робити бетонне укріплення, розбивати дерево, — каже Богдан Пристай, 53 роки, заступник міського голови Дрогобича.

Сейчас вы читаете новость «Тіла жертв НКВД шукають у тюремній криниці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть