Ексклюзивы
понедельник, 04 июня 2012 05:00

Дешеве авто треба замовляти за два місяці

— У суботу дізналася, що у Львові можна орендувати машину всього за 5 євро на добу. А ми недавно за півдня півтисячі на таксі потратили, — говорить 34-річна Руслана Доцик. Живе у Скнилові піді Львовом.

— Минулого тижня у 2-річної дочки око почало сльозитися, закисало. Ми викликали таксі — і до Львова. Наша машина тоді в ремонті була. А в маршрутці слабу дитину не повезеш. Приїхали в Охматдит, звідти — у Брюховичі. Потім — у Чорнобильську лікарню на Дністерській, міську на Пилипа Орлика. Лікарі не могли дійти висновку — треба очний канал проколювати чи ні. Отак каталися майже цілий день. А це ж і нерви які. Просили одного таксиста почекати, а він дверима хлопнув і поїхав. Інший за простой 200 вимагав. А ото йшла проспектом Свободи, дивлюся — машину напрокат здають. На капоті великими буквами — 5 євро за добу. На 200 гривень залили б бензину, і їздили б куди треба.

32-річний Антон Мицик торгує на львівських ринках іграшками. Має три ятки.

— Щоб відкрити бізнес, продав машину. Тепер, щоб закупитися на гуртівні, у друга "Шевроле" комбі прошу, — розповідає. — Як почув про авто за 5 євро — зразу в інтернеті умови прокату почав шукати.

Антон відкриває ноутбук, заходить на сайти фірм, які здають машини. Авто економ-класу пропонують по 10-60 євро за добу, стандарт — за 35-85, преміум — від 95 до 150 євро. Ціни залежать від марки машини і терміну її оренди. Автомобілі на сайтах можна одразу забронювати. Найдешевшу послугу — 5 євро за добу — пропонує фірма "Сікст". Антон вибирає місто замовлення та повернення — Львів, термін оренди один день. Сайт видає тарифи на всі марки. Найдешевше — "Шкода Фабія" за 74 євро.

— А як же 5 євро? Рекламують одне, тут зовсім інше. От намахують народ, — каже Антон. — Я, якщо чесно, зразу сумнівався, що така ціна може бути. В Європі таких нема. Минулого літа знайомий їздив до мами в Італію, брав машину за 25 євро.

Фірма "Сікст" орендує офіс у старому терміналі аеропорту. Машини тримають на стоянці поряд. "Шкода Фабія" і "Форд Фієста", обклеєні логотипами фірми і написами "5 євро", їздять вулицями Львова.

— Ціна 5 євро є, і вона реальна, — запевняє Ігор Корончевський, 28 років, керівник компанії "Сікст" у західному регіоні. — Але якщо, скажімо, зі 100 наших автомобілів 50 уже зайняті, вартість автоматично зростає, може становити і 9, і 21 євро на день. Ще один нюанс — авто за 5 євро треба бронювати на нашому сайті за місяць-два і попередньо оплатити. Якщо клієнт передумує, гроші не повертаємо.

У Львові найбільше користуються прокатними авто поляки, німці, італійці й туристи з інших міст. Орендують переважно на два-три дні або два тижні.

— Іноземці замовляють малолітражки економ-класу, бережуть свої гроші. Зараз особливо бронюють на час матчів. Львів'яни беруть напрокат машини, коли одружуються. Переважно преміум-класу, щоб козирнути перед гостями. Іноді ще орендують ті, у кого власна машина зламалася і в ремонті, — каже Ігор Корончевський.

Щоб узяти машину напрокат, треба мати паспорт, водійські права, вік від 21 року, стаж водіння від двох років. Авто видають чисте з повним баком. Таким його треба повернути. На пробіг діє ліміт до 100 км у день. При перевищенні треба доплачувати.

— Клієнт має кредитну іменну картку. Із неї знімуть суму оплати послуги та заблокують заставу — 750 євро. Це на випадок пошкодження або викрадення авто. Якщо не маєте картки, ми допоможемо виготовити.

Сейчас вы читаете новость «Дешеве авто треба замовляти за два місяці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть