Ексклюзивы
четверг, 13 января 2011 13:25

За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко

Понеділок, 17

"Не ведіть дітей у музей античної скульптури, бо запитають чого d них не виріс листочок", - жартував іспанський письменник Рамон Гомес де ла Серна.

У Національному художньому музеї дітям про скульптуру розкажуть художники за допомогою комп'ютерної гри. Також відвідувачі позмагаються у фотоконкурсі "Знайди скульптуру на вулицях міста". Найкращими знімками доповнять виставку.

Виставка "Скульптура: гра об'ємів"

Київ, Національний художній музей, вул. Грушевського, 6

Вівторок, 18

- Навчалася в російській школі, у російськомовному інституті - бо просто не мала вибору. Була російськомовною поетесою. Не зчулася, як забула українську: лишився набір слів, достойний Еллочки-Людожерки, - розповідає про себе голова українського клубу "Апостроф" Лариса Вировець. Тепер пише вірші українською, з рядками "Дайте хоч ковток живої мови - втамувати жагу пекучу". Поспілкуватися українською до клубу в центрі Харкова збираються поети, бібліотекарі, науковці, будівельники і слюсарі.

Зустріч із нагоди четвертої річниці Клубу "Апостроф"

18.30, Харків, книгарня "Є", вул. Сумська, 3

Середа, 19

За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко.

"Бачив "Записки... " лише в Чернівцях, але там її продавали: а) за попереднім записом, б) по 200 гривень, - пише на своєму блозі журналіст Вахтанг Кіпіані. - Купити її виявилося нереально. Випив кави з улюбленим кумом Малковичем. І заодно напросився на подарунок".

Іван Малкович обіцяв надрукувати другий десятитисячний тираж. Видавець застерігає: "Не давайте заробити занадто метким на руку книгопродавцям, які, за чутками, правлять за "Записки... " несусвітні гроші. Найвища ціна, за якою книгарі отримують цю книжку від нас, - 42 гривні".

Вихід нового накладу книжки Ліни Костенко "Записки українського самашедшого" у книгарнях

Четвер, 20

- Головну героїню Лісбет ґвалтують, б'ють, принижують, - розповідає режисер фільму "Дівчина з татуюванням дракона" Нільс Оплев. - Це жорстоко, але глядачі від початку розділяють її біль, співчувають. Під час прем'єри, у момент, коли Лісбет сама ґвалтує хлопця, жінки поводилися, як на футбольному матчі - кричали, свистіли, тупотіли ногами. Ще ніколи не бачив такої реакції.

Фільм Нільса Оплева "Дівчина з татуюванням дракона". З 20 січня по 6 лютого.

Київ, кінотеатр "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26

П'ятниця, 21

- Концерти завжди граю босоніж, - каже харківський музикант Сергій Бабкін. - У такий спосіб віддаю данину поваги сцені як святому місцю. Не правильно грати в тому, у чому ходиш вулицею, а брати із собою змінне взуття нерозумно.

Сергій Бабкін і група Classika з програмою Nostalgie

19.00, Донецьк, актова зала корпусу №9 ДНТУ, вул. Артема, 58

Субота, 22

Проводи до Європи гурту Zapaska влаштовують у Києві перед гастролями. Окрім концерту, в програмі спілкування та чаювання. В меню клубу можна знайти: чабан-чай із купальских трав, тРАвки для кРАщого тРАвлення, сиропи ЧАРівні, коров'яче і козяче молоко, молоЧай, молоСік, кисляк і завдаванку - так колись називали ряжанку.

Проводи гурту Zapaska до Європи

17.00, Київ, клуб "Культ Ра", вул. Володимирська, 4

Неділя, 23

Metal Fest

19.00, Харків, Churchill's Music Pub, вул. Дарвіна, 9

Сейчас вы читаете новость «За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть