четвер, 13 січня 2011 13:25

За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко

Понеділок, 17

"Не ведіть дітей у музей античної скульптури, бо запитають чого d них не виріс листочок", - жартував іспанський письменник Рамон Гомес де ла Серна.

У Національному художньому музеї дітям про скульптуру розкажуть художники за допомогою комп'ютерної гри. Також відвідувачі позмагаються у фотоконкурсі "Знайди скульптуру на вулицях міста". Найкращими знімками доповнять виставку.

Виставка "Скульптура: гра об'ємів"

Київ, Національний художній музей, вул. Грушевського, 6

Вівторок, 18

- Навчалася в російській школі, у російськомовному інституті - бо просто не мала вибору. Була російськомовною поетесою. Не зчулася, як забула українську: лишився набір слів, достойний Еллочки-Людожерки, - розповідає про себе голова українського клубу "Апостроф" Лариса Вировець. Тепер пише вірші українською, з рядками "Дайте хоч ковток живої мови - втамувати жагу пекучу". Поспілкуватися українською до клубу в центрі Харкова збираються поети, бібліотекарі, науковці, будівельники і слюсарі.

Зустріч із нагоди четвертої річниці Клубу "Апостроф"

18.30, Харків, книгарня "Є", вул. Сумська, 3

Середа, 19

За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко.

"Бачив "Записки... " лише в Чернівцях, але там її продавали: а) за попереднім записом, б) по 200 гривень, - пише на своєму блозі журналіст Вахтанг Кіпіані. - Купити її виявилося нереально. Випив кави з улюбленим кумом Малковичем. І заодно напросився на подарунок".

Іван Малкович обіцяв надрукувати другий десятитисячний тираж. Видавець застерігає: "Не давайте заробити занадто метким на руку книгопродавцям, які, за чутками, правлять за "Записки... " несусвітні гроші. Найвища ціна, за якою книгарі отримують цю книжку від нас, - 42 гривні".

Вихід нового накладу книжки Ліни Костенко "Записки українського самашедшого" у книгарнях

Четвер, 20

- Головну героїню Лісбет ґвалтують, б'ють, принижують, - розповідає режисер фільму "Дівчина з татуюванням дракона" Нільс Оплев. - Це жорстоко, але глядачі від початку розділяють її біль, співчувають. Під час прем'єри, у момент, коли Лісбет сама ґвалтує хлопця, жінки поводилися, як на футбольному матчі - кричали, свистіли, тупотіли ногами. Ще ніколи не бачив такої реакції.

Фільм Нільса Оплева "Дівчина з татуюванням дракона". З 20 січня по 6 лютого.

Київ, кінотеатр "Жовтень", вул. Костянтинівська, 26

П'ятниця, 21

- Концерти завжди граю босоніж, - каже харківський музикант Сергій Бабкін. - У такий спосіб віддаю данину поваги сцені як святому місцю. Не правильно грати в тому, у чому ходиш вулицею, а брати із собою змінне взуття нерозумно.

Сергій Бабкін і група Classika з програмою Nostalgie

19.00, Донецьк, актова зала корпусу №9 ДНТУ, вул. Артема, 58

Субота, 22

Проводи до Європи гурту Zapaska влаштовують у Києві перед гастролями. Окрім концерту, в програмі спілкування та чаювання. В меню клубу можна знайти: чабан-чай із купальских трав, тРАвки для кРАщого тРАвлення, сиропи ЧАРівні, коров'яче і козяче молоко, молоЧай, молоСік, кисляк і завдаванку - так колись називали ряжанку.

Проводи гурту Zapaska до Європи

17.00, Київ, клуб "Культ Ра", вул. Володимирська, 4

Неділя, 23

Metal Fest

19.00, Харків, Churchill's Music Pub, вул. Дарвіна, 9

Зараз ви читаєте новину «За 10 днів розійшовся 10 тисячний наклад нової книжки Ліни Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути