пятница, 15 января 2010 15:19

Винахідник телефону додзвонився на другий кінець Америки

67-річний винахідник телефону Александр Белл 25 січня 1915 року зі свого кабінету в Нью-Йорку подзвонив колишньому помічникові, що жив у Сан-Франциско - на іншому кінці США. З"єднання довелося чекати майже 23 хв. - Містере Вотсон, ви мені потрібні, підійдіть сюди, - почав розмову Белл: це прохання асистент раніше чув щодня.

- Цього разу мені знадобиться тиждень, щоб дістатися до вас, - невдовзі надійшла відповідь.

Так відбулася презентація на той час найдовшої у світі телефонної лінії. Сигнал пройшов рекордну відстань - через 5470 км мідного дроту на 130 тис. стовпів.

На хвилину Белл почав нервуватися: через шум у слухавці, він вирішив, що це неполадки. Але Вотсон пояснив, що в Нью-Йорку чули звук тертя динаміка об одяг, поки він розповідав журналістам у Сан-Франциско про успіх експерименту.

 



27 січня 1945 року радянські війська штурмом здобули польське місто Освєнцим (німецькою - Аушвіц), 60 км західніше Кракова та звільнили близько 7,5 тис. уцілілих в"язнів місцевого табору смерті, в тому числі дітей. Концтабір існував із травня 1940-го. За цей час тут було вбито принаймні 1,3 млн людей.

Сейчас вы читаете новость «Винахідник телефону додзвонився на другий кінець Америки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть