Ексклюзивы
четверг, 05 мая 2011 16:30

Субота, 14 липня, 19.05

Автор: фото надане прес-службою 3-го одеського міжнародного кінофестивалю
 

В одеському ресторані Bernardazzi струнка брюнетка в чорних брюках, білих жакеті й ­кедах п'є каву з молоком. Акторка 67-річна Джеральдіна Чаплін – одна з восьми дітей коміка Чарлі Чапліна і його ­четвертої дружини Уни О'Ніл. Прилетіла на 3-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Він розпочався 13 липня й триватиме до 21-го. За 2 години їде до Потьомкінських сходів. Там показуватимуть стрічку її батька "Вогні великого міста". Зняв її 1931-го. Унизу сходів спорудили великий екран. Біля ­нього розмістився симфонічний оркестр. Грають музику до фільму, яку написав Чаплін.

На 192 сходинках одесити й гості міста розстелили ковдри й каремати. Серед них є молоді пари з немовлятами й пенсіонери. У віп-ложі – актори Майкл Медсен і Кілліан Мерфі, президент фестивалю ­Вікторія Тігіпко з чоловіком віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.

– Кіно сьогодні – це мертве мистецтво ХХ століття, подібне до мертвого мистецтва ХІХ століття – ­опери, – каже Джеральдіна і з ногами вмощується на стільці. – Тінь батька не заважає, а зігріває мене. Я – ­щаслива дитина знаменитості.

Кар'єру вона починала як балерина в цирку. Але захопилася кіно й знялася в понад 130 картинах

А в цей час:

Вінничанин 49-річний Володимир Микитюк лежить на траві біля свого подвір'я у селі Селище Тиврівського району. До того він лагодив дах на власному будинку, який зводить сьомий рік. Живе з тещею у Вінниці.

– На минулі вихідні йшов дощ. У мене з даху зірвало пару листків шиферу, – каже. – Сьогодні приїхав із новим. Уночі снилося чорне ­кисле молоко. Відчував, що станеться щось погане. ­Думав, не гнатимусь нікуди, але жінка допиляла. Заліз наверх. Мав прибити шиферину біля самого комина, але послизнувся й поїхав донизу.

Пізніше Микитюка заберуть у травматологію із забоєм хребта та переломом правої руки.

Він пригадує, кисле молоко до того йому сни­лося двічі. Вперше – коли три роки тому ­потрапив у аварію, вдруге – перед смертю його матері.

У Полтаві на вул. Полюсній чоловік років 40 виходить у трусах на балкон п'ятого поверху 9-поверхівки. Сідає на стілець, тримає пневматичну рушницю. Відкриває бляшанку пива. За 2 год. повз пролітає сич.

– Попався, – вигукує, цілиться в птаха й стріляє. – Другу ніч спати не даєш, зараза.

Птах голосно кричить і залітає за ріг дому. За мить з'являється знову. Чоловік продовжує стріляти. О 23.00 заходить до себе в квартиру.

– Напевно, патрони закінчилися, – сміється 55-річна Людмила Бражник із дому навпроти. – А сичу хоч би що – на проводах сидить.

Ближче до півночі разом із сичем почнуть вити собаки.

– Уранці померла одна бабка, жила на сусідній вулиці. Довго хворіла, ні з ким не спілкувалася, – розповість за день Бражник. – Правду кажуть: якщо сич із собаками так голосять, хтось скоро Богу душу віддасть. А після її смерті вночі мертва тиша. Той сич зник, як і не було.

Марія Книшук, 71 рік, із села Смодна Косівського району на Івано-Франківщині дає в продуктовому магазині 100-гривневі купюри.

– Що ви мені за папери даєте, я не маю коли жартувати, – тицяє їй назад гроші продавщиця.

Марія Петрівна розгублено дивиться на купюри. Сьогодні вранці в банку вона зняла з ощадної книжки 2 тис. грн. Дістає з гаманця ще кілька. На них напис – "Це не гроші, це прикол".

За годину обурена жінка зателефонує в міліцію. Звинуватить касирку в тому, що, зловживаючи довірою, видала їй сувенірні гроші. Працівниця банку божитиметься, що не робила цього.

Марія Книшук збирається піти до ворожки, аби та сказала, звідки в неї несправжні гроші.

400 машин та 70 автобусів опинилися заблоковані на 3 год. на повороті з Ялтинської траси в напрямку плато Ай-Петрі. Там мали проїхати кортежі українського та російського президентів. 200 пасажирів та водіїв вийшли з авто й свистіли. Кортежі на цій дорозі так і не з'явилися

анекдоти:

Прем'єр Микола Азаров:

– "Помаранчева" влада привела країну на край прірви, але під мудрим керівництвом Віктора Федоровича Україна зробить крок уперед.

Коли багато грошей, то якось легше віриться, що не в них ­щастя.

У номінації "Найдоступніше житло в Києві"

з великим ­відривом ­переміг залізничний ­вокзал.

 

Що робили минулого тижня в міліції

9 липня в Одесі дільничний з двома помічниками перешкоджав журналістам висвітлювати флешмоб із нагоди дня народження президента Віктора Януковича. Біля облдержадміністрації люди співали пісні й заочно презентували ­главі держави спільний подарунок – хутряну шапку. Дільничний вибив із рук репортера камеру й кинув її на тротуар, а його помічники погрожували відвезти всіх у райвідділ. Коли приїхав наряд міліції, інспектор сказав, що розбив камеру випадково, бо сонце голову напекло.

11 липня в Деснянському районі столиці ­п'яний чоловік побив інспектора у його ж кабінеті. За викликом міліціонера на дільничний пункт прийшла 25-річна ­жінка, щоб дати пояснення за матеріалами перевірки. Нетверезий мешканець будинку, де розташований пункт, ­зайшов невдовзі. Сів на диван та вимагав пояснень, на підставі чого триває допит. ­Міліціонер попросив чоловіка ­вийти. Але той кинувся з кулаками й ударив його в обличчя й тулуб. ­Жінка, яка була в кабінеті, набрала "102".

 

"Таким чином хочуть показати, хто є хто і як хто до кого ставиться. На мою думку, це дипломатичний ляпас, дипломатичне хамство. Це ненормальні прояви нормальних відносин. Так партнери, а тим паче стратегічні, один до одного не ставляться"
Володимир ОГРИЗКО, екс-міністр закордонних справ України, про візит російського президента Володимира Путіна до байкерського табору біля Севастополя, у той час як він на кілька годин спізнювався на зустріч з українським главою держави Віктором Януковичем

У місті Коломия на ­Івано-Франківщині 12 липня у відділі держкомзему обвалився балкон разом із депутатом міської ради 33-річним Миколою Копильцівим. Він вийшов туди, щоб поговорити по мобільному телефону. Його, важко травмованого відвезли в обласну клінічну лікарню.
У Вінниці відкрився муніципальний ­консультативно-діагностичний центр із новітніми ізраїльськими технологіями. Тут обстежуватимуть органи черевної порожнини, молочної та щитовидної ­залоз, статеві органи, ­серцево-судинну й ­кістково-­м'язову системи. Для цього є цифровий рентген-апарат CR, спіральний комп'ютерний томограф, мамограф, ­апарат для ультразвукової діагностики, електро­кардіограф.
Вісім років проведуть в українській в'язниці Рю Сонгчель та Лі Тхекіль із Північної Кореї. Їх звинуватили у шпигунстві проти України. Розвідники намагалися в Конструкторському бюро "Південне" дістати секретну документацію, розголошення якої загрожує національній безпеці України. Вирок Червоногвардійського районного суду Дніпропетровська чоловіки не оскаржували. У Північній Кореї за провал операції їм загрожувало суворіше покарання, навіть смертна кара.

Сейчас вы читаете новость «Субота, 14 липня, 19.05». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть