Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 16:30

Субота, 14 липня, 19.05

Автор: фото надане прес-службою 3-го одеського міжнародного кінофестивалю
  Донька коміка Чарлі Чапліна – Джеральдіна Чаплін (біля мікрофона) на відкритій сцені на Потьомкінських сходах в Одесі 14 липня. Тут показуватимуть стрічку її батька ”Вогні великого міста” в рамках третього Одеського міжнародного кінофестивалю
Донька коміка Чарлі Чапліна – Джеральдіна Чаплін (біля мікрофона) на відкритій сцені на Потьомкінських сходах в Одесі 14 липня. Тут показуватимуть стрічку її батька ”Вогні великого міста” в рамках третього Одеського міжнародного кінофестивалю

В одеському ресторані Bernardazzi струнка брюнетка в чорних брюках, білих жакеті й ­кедах п'є каву з молоком. Акторка 67-річна Джеральдіна Чаплін – одна з восьми дітей коміка Чарлі Чапліна і його ­четвертої дружини Уни О'Ніл. Прилетіла на 3-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Він розпочався 13 липня й триватиме до 21-го. За 2 години їде до Потьомкінських сходів. Там показуватимуть стрічку її батька "Вогні великого міста". Зняв її 1931-го. Унизу сходів спорудили великий екран. Біля ­нього розмістився симфонічний оркестр. Грають музику до фільму, яку написав Чаплін.

На 192 сходинках одесити й гості міста розстелили ковдри й каремати. Серед них є молоді пари з немовлятами й пенсіонери. У віп-ложі – актори Майкл Медсен і Кілліан Мерфі, президент фестивалю ­Вікторія Тігіпко з чоловіком віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.

– Кіно сьогодні – це мертве мистецтво ХХ століття, подібне до мертвого мистецтва ХІХ століття – ­опери, – каже Джеральдіна і з ногами вмощується на стільці. – Тінь батька не заважає, а зігріває мене. Я – ­щаслива дитина знаменитості.

Кар'єру вона починала як балерина в цирку. Але захопилася кіно й знялася в понад 130 картинах

А в цей час:

Вінничанин 49-річний Володимир Микитюк лежить на траві біля свого подвір'я у селі Селище Тиврівського району. До того він лагодив дах на власному будинку, який зводить сьомий рік. Живе з тещею у Вінниці.

– На минулі вихідні йшов дощ. У мене з даху зірвало пару листків шиферу, – каже. – Сьогодні приїхав із новим. Уночі снилося чорне ­кисле молоко. Відчував, що станеться щось погане. ­Думав, не гнатимусь нікуди, але жінка допиляла. Заліз наверх. Мав прибити шиферину біля самого комина, але послизнувся й поїхав донизу.

Пізніше Микитюка заберуть у травматологію із забоєм хребта та переломом правої руки.

Він пригадує, кисле молоко до того йому сни­лося двічі. Вперше – коли три роки тому ­потрапив у аварію, вдруге – перед смертю його матері.

У Полтаві на вул. Полюсній чоловік років 40 виходить у трусах на балкон п'ятого поверху 9-поверхівки. Сідає на стілець, тримає пневматичну рушницю. Відкриває бляшанку пива. За 2 год. повз пролітає сич.

– Попався, – вигукує, цілиться в птаха й стріляє. – Другу ніч спати не даєш, зараза.

Птах голосно кричить і залітає за ріг дому. За мить з'являється знову. Чоловік продовжує стріляти. О 23.00 заходить до себе в квартиру.

– Напевно, патрони закінчилися, – сміється 55-річна Людмила Бражник із дому навпроти. – А сичу хоч би що – на проводах сидить.

Ближче до півночі разом із сичем почнуть вити собаки.

– Уранці померла одна бабка, жила на сусідній вулиці. Довго хворіла, ні з ким не спілкувалася, – розповість за день Бражник. – Правду кажуть: якщо сич із собаками так голосять, хтось скоро Богу душу віддасть. А після її смерті вночі мертва тиша. Той сич зник, як і не було.

Марія Книшук, 71 рік, із села Смодна Косівського району на Івано-Франківщині дає в продуктовому магазині 100-гривневі купюри.

– Що ви мені за папери даєте, я не маю коли жартувати, – тицяє їй назад гроші продавщиця.

Марія Петрівна розгублено дивиться на купюри. Сьогодні вранці в банку вона зняла з ощадної книжки 2 тис. грн. Дістає з гаманця ще кілька. На них напис – "Це не гроші, це прикол".

За годину обурена жінка зателефонує в міліцію. Звинуватить касирку в тому, що, зловживаючи довірою, видала їй сувенірні гроші. Працівниця банку божитиметься, що не робила цього.

Марія Книшук збирається піти до ворожки, аби та сказала, звідки в неї несправжні гроші.

400 машин та 70 автобусів опинилися заблоковані на 3 год. на повороті з Ялтинської траси в напрямку плато Ай-Петрі. Там мали проїхати кортежі українського та російського президентів. 200 пасажирів та водіїв вийшли з авто й свистіли. Кортежі на цій дорозі так і не з'явилися

анекдоти:

Прем'єр Микола Азаров:

– "Помаранчева" влада привела країну на край прірви, але під мудрим керівництвом Віктора Федоровича Україна зробить крок уперед.

Коли багато грошей, то якось легше віриться, що не в них ­щастя.

У номінації "Найдоступніше житло в Києві"

з великим ­відривом ­переміг залізничний ­вокзал.

 

Що робили минулого тижня в міліції

9 липня в Одесі дільничний з двома помічниками перешкоджав журналістам висвітлювати флешмоб із нагоди дня народження президента Віктора Януковича. Біля облдержадміністрації люди співали пісні й заочно презентували ­главі держави спільний подарунок – хутряну шапку. Дільничний вибив із рук репортера камеру й кинув її на тротуар, а його помічники погрожували відвезти всіх у райвідділ. Коли приїхав наряд міліції, інспектор сказав, що розбив камеру випадково, бо сонце голову напекло.

11 липня в Деснянському районі столиці ­п'яний чоловік побив інспектора у його ж кабінеті. За викликом міліціонера на дільничний пункт прийшла 25-річна ­жінка, щоб дати пояснення за матеріалами перевірки. Нетверезий мешканець будинку, де розташований пункт, ­зайшов невдовзі. Сів на диван та вимагав пояснень, на підставі чого триває допит. ­Міліціонер попросив чоловіка ­вийти. Але той кинувся з кулаками й ударив його в обличчя й тулуб. ­Жінка, яка була в кабінеті, набрала "102".

 

"Таким чином хочуть показати, хто є хто і як хто до кого ставиться. На мою думку, це дипломатичний ляпас, дипломатичне хамство. Це ненормальні прояви нормальних відносин. Так партнери, а тим паче стратегічні, один до одного не ставляться"
Володимир ОГРИЗКО, екс-міністр закордонних справ України, про візит російського президента Володимира Путіна до байкерського табору біля Севастополя, у той час як він на кілька годин спізнювався на зустріч з українським главою держави Віктором Януковичем

У місті Коломия на ­Івано-Франківщині 12 липня у відділі держкомзему обвалився балкон разом із депутатом міської ради 33-річним Миколою Копильцівим. Він вийшов туди, щоб поговорити по мобільному телефону. Його, важко травмованого відвезли в обласну клінічну лікарню.
У Вінниці відкрився муніципальний ­консультативно-діагностичний центр із новітніми ізраїльськими технологіями. Тут обстежуватимуть органи черевної порожнини, молочної та щитовидної ­залоз, статеві органи, ­серцево-судинну й ­кістково-­м'язову системи. Для цього є цифровий рентген-апарат CR, спіральний комп'ютерний томограф, мамограф, ­апарат для ультразвукової діагностики, електро­кардіограф.
Вісім років проведуть в українській в'язниці Рю Сонгчель та Лі Тхекіль із Північної Кореї. Їх звинуватили у шпигунстві проти України. Розвідники намагалися в Конструкторському бюро "Південне" дістати секретну документацію, розголошення якої загрожує національній безпеці України. Вирок Червоногвардійського районного суду Дніпропетровська чоловіки не оскаржували. У Північній Кореї за провал операції їм загрожувало суворіше покарання, навіть смертна кара.

Зараз ви читаєте новину «Субота, 14 липня, 19.05». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути