Ексклюзивы
пятница, 12 февраля 2010 16:43

Російські актори не вийшли на другу половину вистави

"Мы из местечкового театра, подайте, кто сколько может бедным артистам". Такими словами російські актори почали виставу "Здрастуйте, я ваша теща" у Кримському українському музичному театрі 28 січня.

Подивитися її прийшли понад 600 глядачів. За квитки віддали від 50 до 250 грн. У ролях Анна Терехова - дочка Маргарити Терехової, зірка серіалів Марина Могилевська й народний артист Росії Володимир Долинський, якого пам"ятають за роллю пастора у фільмі "Той самий Мюнхаузен".

Цього разу він - актор-невдаха. Знайома просить його зіграти роль її матері. Та сидить у в"язниці, а жінка не хоче, щоб її наречений-комерсант, який вимагає знайомства з майбутньою тещею, довідався про це.

В антракті перед другим відділенням на сцену виходить Долинський. Каже, що далі артисти не гратимуть, оскільки їм нічого не заплатили. Публіка сміється. У кінці своєї промови Долинський говорить: "Ми до вас іще приїдемо!"

- Думали, що це, як і на початку, був жарт - мовляв, подайте бідним артистам, - ділився після вистави Юрій, один із глядачів.

Завіса опускається. На глядацькі прохання продовжити актори не реагують.

- Вони отримали 75 відсотків суми. Але поставили умову: якщо в антракті не отримають решти, не гратимуть, - каже Євген Максименко, організатор кримських гастролей москвичів. - Криза, а вони деруть шалені гроші! За вихід в антрепризі, наприклад, Володимир Долинський отримує 35 тисяч рублів (більш як тисяча доларів. - "Країна"). Для порівняння: актор театру Ленком за місяць отримує 18 тисяч - за ці гроші народний артист Росії має відіграти 15-20 вистав. Певна річ, що про мистецтво тут уже нема мови.

Вони отримали 75 відсотків суми. Але поставили умову: якщо в антракті не отримають решти, не гратимуть

- Я з 15-річного досвіду знаю: якщо артисти ніяких грошей не отримали, на сцену взагалі не вийдуть, - каже Ольга Брін, розповсюджувачка квитків. - Тим більше я бачила, як Максименко перед початком вистави давав гроші їхньому режисеру. А наш Максименко порядний. Бувало, заборгує, але завжди віддає.

Сам організатор припускає, що неприємностей можна було уникнути, якби разом з акторами на гастролі поїхала їхній продюсер Ніна Литвинова. Та ж каже, що більше з українським прокатником справ не матиме:

- Ми підписали договір, але за сімферопольську виставу, як і за попередню, у Керчі , отримали тільки половину суми.

- Я весь час ходжу в театр, але такого ще не було, - каже глядачка Ольга Ізмайлова. - На виставі була з мамою, за квитки по 50 гривень заплатили. Ми були збентежені, але розсудили, що принаймні на цю суму й подивилися.



Зірвані виступи

В Україні не пам"ятають випадків, коли актори припиняли вистави через невиплату гонорарів. Однак такі випадки не поодинокі в музичному світі


"Тартак"

Торік у квітні в Луганську мав виступити гурт "Тартак". Без огляду на те, що місто було заклеєне афішами, за два дні до концерту організатори відмовилися приймати музикантів. Виправдали це так: луганці не хочуть іти на їхній виступ - за три тижні продали 25 квитків і виручили 1700 грн. Сашко Положинський, лідер "Тартака", не повірив і назвав зрив концерту "спланованою провокацією".

Фестиваль "Свірж"

Етнофестиваль "Свірж-2009", який мав відбутися на Львівщині із 31 липня до 2 серпня, зірвався через організаторів. Ті не розплатилися з музикантами, робітниками, які встановлювали сцени, та компанією, яка постачала біотуалети. 1 серпня головну сцену демонтували. Надвечір координатор фестивалю Арміне Габріелян пояснила, що захід не окупився: розраховували на 30 тисяч слухачів, а приїхало в декілька разів менше. Незважаючи на це, на "Свіржі" відіграли Ніно Катамадзе, Zdob si Zdub, Енвер Ізмайлов та Mad Heads XL. Цезарія Евора та росіянка Пелагея поїхали з України, так і не виступивши.


"Бумбокс"

У липні 2009-го гурт "Бумбокс" відмовився виступити в ялтинському кіноконцертному залі "Ювілейний". Музиканти заявили про це перед самим концертом. Пояснили, що їх не влаштували технічні умови. А от організатори витлумачили відмову тим, що "Бумбоксу" не змогли виплатити гонорар, на який вони розраховували - мовляв, продали мало квитків.


Сейчас вы читаете новость «Російські актори не вийшли на другу половину вистави». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть