пятница, 11 декабря 2009 10:44

Презентація роману Оксани Забужко "Музей покинутих секретів"

 

Шість років Забужко працювала над "Музеєм покинутих секретів". Роман помістився у книжці обсягом 832 сторінок. Фабула охоплює три покоління - від 1940-х до 2004-го. Історія кохання тележурналістки та фізика-бізнесмена переплетена з історією їхніх предків часів УПА.

Письменниця продала права на книжку німецькому видавцеві авансом і тому зіткнулася з певними проблемами під час перекладу роману.

"Коли перекладач у процесі роботи звертається до мене по консультацію, я пояснюю йому мейлом чи скайпом усе, що треба. Англійські, російські й польські переклади - мовами, якими володію сама - вимагаю надсилати мені для авторизації; з німецьким перекладачем ми з'їжджалися на спільні "робочі сесії". Усі ці зайві витрати часу - ціна, яку я змушена платити за те, що: 1) складно пишу; 2) пишу мовою, про саме існування якої широкий світ дізнався тільки після 1991-го року"

"Я поняття не мала, що не існує жодних системних праць із цієї теми! Навіть 30-томний "Літопис УПА" - насправді ніякий не "літопис", а хаотична збірка підручних матеріалів"

З блогу Оксани Забужко


ЦИТАТИ З КНИГИ:

"Шановні пані й посестри, любімо своїх свекрух: це наше пряме майбутнє, ті жінки, якими ми станемо років через тридцять (а інакше коханий нас би просто не розгледів, не впізнав). Любімо своїх суперниць, давніх і нинішніх: кожна з них несе в собі щось від нас, щось таке, чого ми за собою найчастіше й не завважуємо й не цінуємо, а для нього воно якраз і виявляється головним..."

"Ще згодом по нього прийшли липкі, тягучі сни, і він груз у них, як поверх халяв у болоті під час весняного рейду на Північ. Приходила мама - і лила йому до рота молоко з бутля; молока було забагато, воно заливало ніздрі, і він захлинався й відвертав голову, аж поки не додивився, що то вже не молоко, а вишнівка - гаряча, густа й рубіново-червона, як проти світла"

Київ, вул. Лисенка, 3, книгарня "Є"




ПОНЕДІЛОК 21
Найкращу страву з української риби мають приготувати фіналісти конкурсу професійних кухарів "Львівська пательня".

У рибі є всі вісім амінокислот, які людський організм не здатнийусі вісім амінокислот, які людський організм не вміє синтезувати самостійно.

Фінал конкурсу професійних кухарів "Львівська пательня". Палац "Україна". Львів, вул. Мельника, 18

 

 

На інтернет-сайті торговельної мережі Argo (http://argo.com.ua/pages/matching) можна не лише підібрати собі одяг, а й довідатися, яка знаменитість одягається так само, як ти.тільки підібрати собі одяг, але й визначити, яка знаменитість одягається так само, як ти.

До 25 грудня. Знижки до 30% у магазині Selected. Київ, вул. Велика Васильківська, 24

 

 

ВІВТОРОК 22

Ангела збираються "розжалувати" до простого смертного. Йому потрібна квартира. З такою вимогою він приходить до підприємця Івана Пашкіна. Йому залишилося жити лічені години, і він заповідає своє помешкання ангелові.треба квартира. З цією вимогою він приходить до підприємця Івана Пашкіна. Тому залишилося жити лічені години, і він заповідає своє помешкання ангелові.

18.30 Комедія Віктора Шендеровича "Два ангели". Театр музичної комедії ім. Михайла Водяного. Одеса, вул. Пантелеймонівська, 3

Чотири роки тому київську Петрівку завалили романом "Рокіровка". Автором був зазначений Борис Акунін, який ніякого відношення до книжки не мав. Невідомі пірати таким чином заробили грошей. Письменник не став мститися злодіям.

Новий роман справжнього Акуніна "Увесь світ театр" - 14-й твір про супергероя Ераста Фандоріна. Його можна придбати у книжкових магазинах.

Чотири роки тому київську Петрівку завалили романом "Рокіровка". Авторство приписували Борисові Акуніну, який жодного стосунку до книжки не мав. Невідомі пірати таким чином заробили грошей. Письменник їм не мстився.

Новий роман справжнього Акуніна "Увесь світ театр" - 14-й твір про супергероя Ераста Фандоріна. Його можна придбати у книжкових магазинах.

 

СЕРЕДА 23

Торік Євген Гришковець сказав у Києві, що українська мова - безперспективна. Але столична публіка зустріла його вистави так прихильно, що він приїхав знову. Цього разу на сцені Гришковець встановлюватиме російський прапор та освідчиться в любові до прем'єра і президентаі зізнається в любові прем'єру і президенту Росії.

20.00. Вистава "+1" Театр російської драми ім. Лесі Українки. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 5

 

 

ЧЕТВЕР 24

Листоноша Ерік страждає від депресії, вибриків пасинків-бандитів та кохання до своєї першої дружини, яку він покинув 30 років тому. Єдина розвідрада - розмова з плакатом футбольної зірки Еріка Кантони під самокрутку з маріхуани, вкраденої зі схованки старшого пасинка. Одного разу плакат йому відповідає.

Ударом ногою в груди відповів футболіст Ерік Кантона захисникові Річарду Шоу за те, що той притримав його за футболку на матчі "Манчестер Юнайтед" із "Крістал Пелес" 1995-го. Після отриманої червоної картки Кантона ще й ударив ногою та кулаком задирикуватого вболівальника Метью Сімонза.у груди відповів футболіст Ерік Кантона захиснику Річардові Шоу за те, що той притримав його за футболку на матчі "Манчестер Юнайтед" із "Крістал Пелес" 1995-го. Після отриманої червоної картки Кантона ще й ударив ногою та кулаком задирливого вболівальника Метью Сімонза.

У фільмі Кена Лоуча футбольний бунтар Кантона стає уявним психоаналітиком безвольного листоноші.

Фільм "У пошуках Еріка". У кінотеатрах країни

 

 

П'ЯТНИЦЯ 25

Святкування Нового року з ялинкою російський цар Петро І перейняв з Німеччини. До середини ХІХ ст. ця країна складалася з 38 маленьких держав. Численні німецькі принцеси й княгині одружувалися з титулованими європейськими нареченими. Потрапляючи до монарших дворів Європи, запроваджували там різдвяну ялинку.вкоріняли там звичай різдвяної ялинки.

Із приходом до влади вЗ приходом до влади у Росії більшовиків ялинку заборонили як "буржуазний пережиток". Але 28 грудня 1935-го Сталін за ініціативи секретаря ЦК КП(б)У Павла Постишева зробив ялинку частиною комуністичного новорічного свята.

Відкриття новорічної ялинки для дітей. Палац "Україна". Київ, вул. Велика Васильківська, 103

 

"Коли я прочитав Маркса, то зрозумів свої твори. Марксові мали б сподобатися саме мої п'єси. У мене було так мало переконань, як і грошей, і думав я про них однаково: переконання, як і гроші, треба роздавати, а не накопичувати".у мусили б сподобатися саме мої п'єси. У мене було так мало переконань, як і грошей, і думав я про них однаково: переконання, як і гроші, треба роздавати, а не накопичувати"

Німецький драматург Бертольд Брехт про свої п'єси

19.00 Вистава "Кавказьке крейдяне коло", гастролі "Вільного театру" з Грузії. Київ, Молодий театр, вул. Прорізна, 17

 

 

СУБОТА 26

1998-го соліст гурту "Табула Раса" Олег Лапоногов на п'ять років пішов у творчу відпустку - через утому. Бігав крос, читав книжки йвтому. Бігав крос, читав книжки і півроку провів у монастирі, де співав у хорі.

Концерт гурту "Табула Раса" ву "Докер пабі". Київ, вул. Богатирська, 25

 

 

З'їв упаковку віагри і запив пивом британський режисер Кріс Вейт, 34 роки, під час зйомок документального фільму "Повна історія моїх сексуальних невдач". Після цього почав пропонувати перехожим жінкам на вулиці переспати з ним. Так Вейт познайомився зі своєю майбутньою дружиною, російською журналісткою Сашею Боярською. Вона єдина не втекла після його непристойних пропозицій.

Фільм "Повна історія моїх сексуальних невдач". Фестиваль британського кКіно, Донецьк, кінотеатр "Зірочка", вул. Університетська, 57

 

НЕДІЛЯ 27

До Риму для української діаспори привезуть образ Почаївської Божої Матері - одну з найбільших святинь Української православної церкви Московського патріархату.

Супроводжують ікону два ченці з Почаївської лаври і священик Микола Данилевич. Інших охоронців не буде. Вирішують, чи є потреба в страхуванні. Усе залежить від вимог італійців. Раніше її возили в Канаду без страховки.

Почаївська ікона Божої Матері перебуватиме в Римі 26-27 грудня у храмі священномучениці Катерини. Roma, via Clivio di Monte del Callo

 

Сейчас вы читаете новость «Презентація роману Оксани Забужко "Музей покинутих секретів"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть