Ексклюзивы
среда, 14 марта 2012 17:03

Половина українців найбажанішим подарунком на свята називають гроші.

 

49 відсотків українців найбажанішим подарунком на свята називають гроші. Такі результати щорічного опитування компанії Deloitte, яке проводять у 18 країнах Європи та Південно-Африканській республіці. Гроші стали актуальним подарунком під час кризи, яка почалася восени 2008 року

Віталій ШАПОВАЛОВ, 40 років, директор столичного агентства "Вітаю", що спеціалізується на врученні подарунків:

- Подарунок має бути призначений саме для цієї людини. Щоб догодити, треба якнайбільше дізнатися про неї - вік, стать, хобі. Чим займається, у якій сфері працює.

Починати шукати подарунок варто щонайменше за тиждень. Сюрприз не робиться похапцем. Краще придбати за місяць - вам буде спокійніше, знатимете,  що все готове. За один день вибрати вдало неможливо.

У жодному разі не даруйте того, що у вас лежало вдома. Бо з часом, як показує практика, про це обов'язково стане відомо, і буде дуже неприємно.

Ефект несподіванки допоможе створити відчуття свята. Тримайте все в секреті, жодної інформації про майбутнє поздоровлення. Бо подруги чи мама можуть проговоритися, тоді сюрпризу не вийде.

Для чоловіка слід врахувати, служив він у армії чи ні. Про жінок треба знати - як у неї з особистим життям

Презент слід гарно обіграти і вручити. Але не говоріть заїжджених фраз. За роки роботи я знаю весь набір віршів, якими вітають гості. Краще кілька днів витратити на пошук і знайти якийсь чотиривірш, невідомий для більшості присутніх. Або вставити кілька слів саме для цієї людини. Вивчити або написати на листівці.

Для чоловіка слід врахувати, служив він у війську чи ні. Про жінок треба знати - як у неї з особистим життям. Бо є такі привітання, що можуть ненавмисно образити.

Також варто уявляти, як у людини з почуттям гумору, які квіти любить. Хоча дарувати краще сезонні букети. Навесні - мімози, тюльпани. Влітку - троянди.

Господарникам презентують щось корисне. Романтикам - незвичне. Є універсальні подарунки, класика. Наприклад, іменні квіти, картини на полотні, фото на чашках.

Ми працюємо 11 років. 70 відсотків наших замовників хочуть поради у виборі. Решта знають, що куплять, але просять допомогти ефектно це вручити. Зараз обирають оригінальніші подарунки. Наприклад, польоти на повітряній кулі. Але найпопулярніші в усі часи залишаються прикраси.

На ювілеї, весілля, дні народження часто дарують гроші. Але їх не запам'ятовують. Тому, крім конверта, не завадить подумати про якусь екзотичну послугу.

"Із Джессікою одружилися торік 15 лютого. До весілля склали список подарунків, які хотіли б отримати. Зробили дві копії. Віддали подрузі дружини й моєму брату. Гості принесли все, що замовляли, і навіть більше. Зі списку отримали кілька комплектів постільної білизни, посуд, блендер, набір каструль, машину для миття посуду, кілька подарункових сертифікатів і гроші. Замовляли відеокамеру, принесли дві. Другу віддали братові. Приятель, який працює в туристичному агентстві, забезпечив путівкою на Кариби. Відпочивали там тиждень"

Джеррі СТІВЕНСОН, 29 років, Сан-Дієґо, штат Каліфорнія

Як догодити подарунком

 

Якнайбільше дізнайтесь про людину

Пошук починайте щонайменше за тиждень

Тримайте все в секреті

Зробіть подарунок власними руками

Вручайте урочисто, з віршами

Не даруйте того, що у вас лежало вдома

Покладіть у конверт суму вдвічі більшу, ніж коштує святковий стіл

Дорогу річ можна дарувати після року знайомств

Найпопулярніші подарунки - прикраси

Гроші як подарунок - не запам'ятовуються

 

Сейчас вы читаете новость «Половина українців найбажанішим подарунком на свята називають гроші.». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть