Ексклюзивы
вторник, 04 сентября 2012 18:18

Міністерство освіти збирається узаконити неофіційні шкільні внески

 

П'ятниця, 31 серпня, 15.30

46-річна Ірина Луценко їде з Києва в село Макошине на Чернігівщині в Менську виправну колонію номер 91. Це за 220 кілометрів від столиці. Цього ж дня сюди перевезли відбувати майже два з половиною роки ув'язнення її чоловіка – екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, 47 років.

Ірина Степанівна приїде туди о 18.45. Зустрітися з чоловіком їй не дозволять, бо побачення – з 9.00 до 17.00. Вона пробуде там до 21.30. Подружжю дозволять поговорити тільки телефоном. Побачаться наступного дня. Спілкуватимуться 2 години.

– У Луценка немає вільної хвилинки, бо нові сусіди розпитують про політичні новини, – розповість Ірина Степанівна.

3 вересня вона знову поїде до чоловіка – повезе продуктову передачу. Це дозволено раз на місяць. У ній – цукор, крупи, чай, мінералка. Також – пральний порошок і засоби гігієни.

Менська колонія – єдина в Україні, де відбувають термін колишні правоохоронці, прокурори, судді, митники, працівники СБУ. Житиме Луценко в кімнаті на п'ятьох. Для ув'язнених там є окремий санвузол, мікрохвильовка, плита, пральна машина. У колонії виробляють меблі, піддони, ковані речі, тротуарну плитку

А в цей час:

– Цей фестиваль тяжко дається, – чоловік, років 25, із заплетеним у африканські кіски волоссям до плечей, по пояс оголений, сміється зі свого друга, який заснув на карематі посеред пляжу в кримському селищі Коктебель. Лежить за 2 м від колонок однієї з трьох сцен музичного фестивалю "Джаз Коктебель" – Open Stage. Він розпочався 29 серпня і триватиме до 2 вересня. – Стільки вина вже випито за три дні, не полічити.

Концерти на Open Stage безкоштовні, тут виступають молоді виконавці. Майже третина із тисячного натовпу глядачів – оголені. Це один із нудистських пляжів містечка. За 200 м від Open Stage за горою Юнге перевіряють апаратуру на найбільшій сцені фестивалю – Nu Jazz. Ввечері тут виступатиме грузинська джазова співачка Ніно Катамадзе і серб ­Горан Брегович із "Оркестром весіль і похоронів". У Коктебель музикант привіз новий альбом "Шампанське для циган".

– Дізнавшись про примусову депортацію циган із Франції до Румунії, вирішив нагадати про значущість цього народу. Немало країн і досі не сприймають їх, хоча циганська кров текла в жилах ­багатьох великих людей – Елвіса Преслі, Чарлі ­Чапліна і навіть Матері Терези, – пояснює музикант назву ­альбому.

Після 2-годинного концерту на біс Брегович не вийде – поспішатиме на літак.

У реанімації Вінницької клінічної лікарні швидкої медичної допомоги без свідомості лежить ­працівник місцевого зоопарку 55-річний Василь ­Лісовий. Уранці, близько 8.30, на нього напав один із бурих ведмедів, яких чоловік годував. Тварина вчепилася у ліву ногу та сильно покусала.

– Лісовий у нас пропрацював рівно два роки, – каже Анатолій Іванець, директор підприємства "Він­облагроліс", якому належить зоопарк. – Він не причинив хвіртку до клітки з ведмедями, лишилася щілина близько 15 сантиметрів. Тварина вхопила його за ногу й обдерла шкіру від п'яти до литки. Потім Василь вийшов із клітки, зачинив за собою дверцята і знепритомнів.

У лікарні кілька годин промивали рану Лісовому, потім виводили з больового шоку.

– Ведмідь порвав м'які тканини й роздер судини, тому лікарі вирішили ампутувати ногу. Це вперше у нашому зоопарку тварина напала на людину, – розповідає Іванець.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Юлія Тимошенко з ­білявим волоссям і вогненною ­риторикою стала гламурною героїнею помаранчевої революції в Україні – до того, як потрапила у в'язницю, пише британська газета ­Daily Mail. Незважаючи на те, що екс-­прем'єр не може ходити без сторонньої допомоги, вона ­перебуває під постійними ­відео- та аудіонаглядом. Це свідчить, що нинішня ­влада досі вважає її однією з основних загроз.

Усі знають, що ­казковий принц не повинен був ­здавати тест на наявність герпесу перед тим, як поцілувати сплячу красуню. Красуня, за редакцією братів Ґрімм, не лежала в публічному місці напів­зруйнованої пострадянської столиці. Її губи міг поцілувати хто хотів: чоловік чи жінка, пише канадське видання The Star. Враховуючи останній факт, художник ­Тарас Полатайко, 45 років, створив у Національному художньому музеї у Києві свою версію ­казки. Там лежатимуть по черзі п'ять жінок. Їх зможуть поцілувати як чоловіки, так і жінки, які повинні підписати контракт: якщо від ­їхнього поцілунку красуня розплющить очі – ­мають одружитися з нею.

 

Молочна продукція з ненатуральними складниками матиме спеціальні позначки, її продаватимуть на окремих прилавках. Таке доручення отримало Мінагрополітики від ­прем'єр-­міністра Миколи Азарова. Виробникам ненатуральної "молочки" можуть заборонити використовувати в назві ­харчів похідні від традиційних назв – приміром, ­"сирок" або "сметанка".

За першу половину 2012 року виробники продали 129,9 млн л горілки – це на 20% більше, ніж за перше півріччя торік.

Міністерство освіти збирається узаконити неофіційні шкільні внески. Батьківські комітети мають створити благодійні фонди "для поліпшення ­матеріально-­технічної бази шкіл". ­Перед тим Верховна Рада має внести відповідні зміни до законів.

У Дніпропетровську 8 вересня під час святкування Дня міста відкриють барельєф екс-­президента Леоніда Кучми. ­Скульптурну композицію встановлять у ряду з 15 іншими видатними особистостями краю. Крім зображення Кучми, там будуть бронзові скульптури Михайла Янгеля, ­Івана Сірка, Дмитра Яворницького, ­Олеся ­Гончара, Дмитра Глінки, Володимира Щербицького та ­Леоніда Брежнєва. На створення скульп­тур витратили 1,94 млн грн.

 

56 гривневих ­банкнот і 215 монет припадають на одного українця, станом на 1 серпня 2012 року, за даними Нацбанку. Всього в обігу перебувають 2,6 млрд ­купюр і понад 10 млрд монет

200000 іноземців в Україні працюють нелегально, повідомляє департамент ­зайнятості населення та трудової міграції Мінсоцполітики. На заробітки в нашу країну найчастіше їдуть турки, поляки, китайці, німці, румуни, в'єтнамці. Половина мігрантів працюють до одного року, а кожен третій – понад три. Переважна більшість – це чоловіки до 40 років

85 років потрібно на ремонт усіх доріг в Україні за нинішнього рівня фінансування, повідомляє Укравтодор. Зі 176 тис. км доріг загального користування торік відремонтовано понад 2 тис. км. Це трохи більше 1%

 

"Якщо в нас у парламенті є люди, які фінансуються іноземними державами, то що це за парламент? Його треба закривати на ключ і вішати великий амбарний замок. Або просто міняти тих, хто в цей парламент заходив"

Володимир ОГРИЗКО, міністр закордонних справ у 2007–2009 роках, про те, що частина депутатів Верховної Ради отримують гроші від іноземних держав

 

 

Хто чув виступ Андрія Шевченка на з'їзді "королевської" партії, напевно зрозумів – у Азарова з'явився серйозний конкурент.

Янукович учить бізнесменів у провінції, як вирішувати проб­леми українців:

– Один бізнесмен купує для міста швидку допомогу, інший – сміттєвоз, третій комп'ютерний клас. А я приїду і все це подарую.

Янукович зустрічається з Путіним у Сочі, оглядає його резиденцію:

– Щось у вас тут не дуже.

– Знав би прикуп, жив би в "Межи­гір'ї".

Ось так завжди: збираєш-збираєш на ­Lamborghini та ­iPhone, а потім бац! – не стримався і купив кока-колу та снікерс.

Повертається бабця додому, гостюва­ла в дітей у місті. ­Сусідка питає:

– Ну, як там діти живуть?

– Ой, так бідно стали жить. Сир із пліснявою, вино старе, машина без даху, телефон без кнопок.

 

Сейчас вы читаете новость «Міністерство освіти збирається узаконити неофіційні шкільні внески». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть