Ексклюзивы
среда, 29 августа 2012 18:07

Харчуватися треба п'ять разів на день. Дрібними порціями

 

69 відсотків українців проблеми зі здоров'ям пов'язують із їжею. Такі результати опитування компанії GFK на замовлення фонду "Спочатку люди", що опублікували 20 липня цього року. Серед найпопулярніших продуктів картопля, буряк, хліб, алкогольні напої. Чому ми любимо одні харчі й терпіти не можемо інші? Про які проблеми в організмі це свідчить?

– Ми підсвідомо уникаємо певних продуктів або тягнемося до них. Гіпоталамус у мозку оцінює стан крові. Вона має бути певної якості. Людина погано почувається, якщо чогось у крові не вистачає.

Любов чи нелюбов ­засновані на реакції на той або інший продукт. Наприклад, хтось обож­нює смажену картоплю. ­Насмажив відро й їсть її впродовж тижня. В перший день усе добре, на другий – не дуже, а на третій уже в горлі стоїть. Я люб­лю смажену картоплю. Але гіпоталамус оцінює, що вона принесла мені все, що могла, і вже непотрібна. У мене виникає прохолодне ставлення до продукту. Якби сидів на картоплі й далі, з'явилася б відраза до неї.

Тільки чотири крупи перетравлюють усі – рис, гречку, кукурудзу і пшоно.

Сироїдіння та жорстке вегетаріанство корисні тільки в спеку. Комфортна температура повітря для людини – 18–24 градуси. На змішаному харчуванні можна вільно почуватися при температурі до 30 градусів. Якщо вище, то варто обмежувати білковий раціон. Бо м'ясо, яйця, молоко, квасоля підігрівають обмін речовин на 40 відсотків. Якщо температура повітря вище 33, переходьте на вегетаріанські харчі.

Сироїди, які є в природі, це травоїдні або жуйні тварини. Має бути 30 метрів кишечника, тоді сира їжа встигає розщепитися й перетравитись. У людини він – 8 метрів.

Вегетаріанство та сироїдіння ідеальні для екваторіального клімату. До нас вони прийшли з Індії, а там у травні 42-градусна спека. Якщо ж у мороз їсти траву й вінегрети, то зростає імовірність обмороження.

Правильно готувати м'ясо так: трохи приварити, бульйон злити. У ньому – трупна отрута й хімія, якою пічкали тварину, та важкі жири. Потім далі готувати.

Треба харчуватися п'ять ­разів на день. Дрібними порціями. Якщо хочете підстрахувати серцево-судинну систему, то їжте сім разів на день. Фокус у тому, що будь-який обсяг харчів – це ­об'єм крові. Якщо їсти невеликими пор­ціями і часто, в'язкість крові змінюється в невеликому діапазоні. Якщо, як сказав один мій клієнт: "Їм двічі на день – до сну і після сну", то інфаркту не уникнути.

Має бути 30 метрів кишечника, тоді сира їжа встигає розщепитися й перетравитись. У людини кишечник – вісім метрів

Добова доза вітамінів – 400 грамів овочів без картоплі. По білках розрахунок такий: у  100 грамах м'яса та риби 20 ­грамів ­білка. Потреба організму – 1 грам на кіло ваги. Якщо людина важить 60 кілограмів, то варто взяти 300 грамів риби або м'яса в сирому вигляді й розділити на два прийоми. Потреба в жирах – теж грам на кілограм ваги.

Важку їжу слід вживати зранку, щоб вона перетравилася. Якщо на ніч наїстися риби, що перетравлюється 4–5 годин, то зранку побіжите у "соннику" дивитись, що за жахи наснились. А вам снилася риба.

Депресія – це ознака того, що мозок хронічно не бачить поживних речовин. Отримав їх 50 відсотків потреби – і працює на 50 відсотків.

Манго в кожного другого українця викликає алергію. Вона виникає від того, що не вистачає ферментів. Ми – українці, а під Полтаву заходили шведи, за­лишили свої гени. Татари з монголами бігали, ще хтось ­бував тут, ми в Туреччину їздили. ­Кожен має набір генів. Він відповідає за різні функції організму, зокрема і за вироблення травних ферментів. У людини, що містить багато генів різних націй, травлення працює краще. Бо має різні набори ферментів.

Щоб позбутися алергії, ­треба правильно харчуватися білковою їжею. Класичний ­приклад, як випробувати травлення – з'їсти салат олів'є або лазанью. Це найжахливіші страви, бо в кожного білка є свій час на травлення. У молока мінімальний – 3,5 години. ­Макси­мальні – в яловичини та свинини, 8–9 годин. Решта продуктів перетравлюються від 4 до 8 годин. Якщо з'їли омлет зі свининою, то ймовірність того, що їжа не засвоїться, зростає. У шлунку немає окремих шухлядок, усе перетравлюється разом. Білки яйця і молока розщепилися, а свинина – ні. Це може спричинити алергію.

Їжа не впливає на характер. Якщо хочеться солодкого, то це мозку потрібен цукор. Від здоби добрішають, бо організм отримав пальне. А можна наїстися бобових, вони не перетравляться, і людині буде зле. Вона стане дратівливою.

Якщо йдете на важливу зустріч, яка триватиме години з півтори, випийте каву з молоком і цукром. Кофеїн покращує кровопостачання мозку, підсилює його активність, а молоко або вершки містять лецитин. Він теж корисний для роботи мозку. Якщо зустріч чи побачення триватимуть 3–4 години, то каву замініть на зелений або чорний чай. Кофеїн звідти повільніше всмоктується і діє довше. Більше нічого їсти не раджу. Відповідальна зустріч або побачення – це стрес, що порушує травлення. І все, що ви покладете в організм, не засвоїться. Бо йде спазм судин, крові немає, а є бактерії. ­Починається бродіння і гниття. Під час зустрічі все, що з'їли, може діставати. ­Почнете шукати, де спорожнити кишечник, а це може бути найвідповідальніший момент. А підживлювати організм найкраще вуглеводами, наприклад, шоколадом.

 

Сейчас вы читаете новость «Харчуватися треба п'ять разів на день. Дрібними порціями». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть