Ексклюзивы
четверг, 12 мая 2011 12:54

Для оформлення шенгенської візи консульства вимагають подавати трудову книжку

 

Понеділок, 9 травня, 10.51

Кілька десятків львів'ян із червоно-чорними пов'язками на руках обступають на вул. Личаківській п'ятьох чоловіків із георгіївськими стрічками на піджаках. Ллють на них воду із пластикових пляшок. Потім кидають камені. Чоловік зі стрічкою дістає травматичний пістолет, стріляє.

Куля влучає в ногу 23-річного Олега Ковпака. Його друзі збивають із ніг стріляючого, відбирають пістолет. Б'ють по голові шматком бруківки, копають ногами. Розбігаються.

Наступного дня в обласній міліції скажуть, що з пістолета стріляв Святослав Сопільник - син колишнього заступника начальника ДАІ Львівщини.

А в цей час:

Донеччанин 82-рiчний Володимир Космина йде до намету на території меморіалу "Твоїм визволителям, Донбас". У ньому працює польова кухня. Ветерану кладуть на пластикову тарілку кашу з м'ясом.

- Гречка якась не така, точно китайська, - каже, з'ївши.

Фронтових 100 г не наливають. Від чаю Володимир Федорович відмовляється.

Перед тим він поклав гвоздики до монумента. Володимира Космину забрали на фронт 16-річним.

- Я був на побігеньках у польовому госпіталі, - згадує. - Бійцям відрізали ноги взагалі без наркозу. Людина непритомніла. Якщо не помирала, то кричала від болю, коли приходила до тями. Я приносив склянку з водою і содою. Лікарі казали, це знеболювальне. Солдат випивав і засинав.

Черкасці 51-річна Галина Кривошея з чоловіком Олександром Михайловичем, 52 роки, заходять до школи у селі Макіївка Смілянського району Черкащини. Приїхали на зустріч однокласників жінки. До них підходить директор Валентин Хижняк:

- У Макіївці колись німці й енкаведешники розстріляли два педагогічні колективи. Школу збудували на місці кладовища. Я часто засиджуюся допізна. Знаю, що у приміщенні нікого, крім мене немає. Але чую, рипнули двері в кабінеті української мови, хтось ніби йде.

Ідуть до їдальні. Перші 100 г випивають за чотирьох померлих однокласників.

32-річний Олександр Головін вийшов із турбази "Заросляк", піднімається на гору Пожежевську на Івано-Франківщині. Там розташована метеостанція, на якій Олександр працює 10-й рік. Її вважають найвищим робочим місцем в Україні - 1822 м над рівнем моря. У наплічнику Олександр несе хліб, масло, консерви - харчі на тиждень. Саме стільки триває його зміна.

Метеостанція працює без вихідних. Вісім разів на добу з неї передають дані в Український гідрометеоцентр.

- Гора важкодоступна, весь час дмуть вітри до 40 метрів на секунду. Узимку туристи навідуються. Звірів бачимо все рідше. Колись олені забігали. Позаторік ведмідь-шатун приходив під Новий рік, - розповідає Олександр.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Дефіцит білокачанної капусти примушує українців шукати альтернативу популярному овочу. За статистикою, населення країни почало активніше купувати салат. Протягом першого кварталу його завезли в Україну вдвічі більше, ніж рік тому, повідомляє 6 травня аграрний портал Fruit-Inform.

Стрічка "Сімейний портрет у чорно-білих тонах" ванкуверського режисера Юлії Іванової отримала гран-прі фестивалю документальних фільмів Hot Docs у Канаді. Фільм про українку Ольгу Неню, яка прийняла в сім'ю 23 сиріт, 17 з яких - темношкірі. Іванова одержала нагороду - $15 тис., пише 6 травня щоденна канадська газета National Post.

Петро Кралюк з Острозької академії визначив нову дату кінця світу - 3036 рік. Це твердження він знайшов у трактаті "Прогностикон", написаному 1594-го групою польських філософів, астрономів та математиків під керівництвом Яна Лятоша. У тексті йдеться про катастрофи, які спіткають світ після 2511-го. 3036 року вони завершаться знищенням цивілізації, повідомило 6 травня Polskie Radio.

Перший у світі музей домовиків відкрив фермер Микола Нінон із кримського села Запрудне. Експозицію збирав кілька років, зараз вона налічує сотню експонатів. Дві скульптури домовиків вітають відвідувачів одразу біля входу, пише 5 травня індійський інформаційний портал sify.com.

26-річний Джош Куп із американського штату Канзас провів 27 місяців у містечку Красний Луч на Луганщині. Навчав 11-класників англійської. Торік улітку до Джоша приїхала мати, яку він повіз до Одеси. Поїзд ішов 13 год. Дорогою Джош познайомився із сусідкою по купе, киянкою Анною Волконською. Американець знав кілька десятків слів російською, Анна - стільки ж англійською. Минулого тижня Джош познайомив наречену з батьками, пише 9 травня місцеве видання Salina Journal.

 

 

Для оформлення шенгенської візи консульства вимагають подавати трудову книжку. Раніше вистачало довідки із зазначенням посади та зарплати. Крім цього, не приймають документи з бронюванням готелів, зробленим через інтернет

Водоканали Одеси та Ізмаїлу припинили використовувати рідкий хлор. Воду очищають гіпохлоритом натрію. Ця речовина нетоксична і, на відміну від хлору, не є канцерогеном. Очищена вода не має різкого запаху й смаку, не сушить шкіру

В Ужгороді створять електронний реєстр заяв батьків на зарахування дитини в дитсадок

 

17,99

гривень коштуватиме кілограм китайської гречки вроздріб. Найбільші продуктові мережі вже подали заявки на закупівлю крупи.

26

мертвих дельфінів знайшли на сході Криму. Тварини були без плавників.

 

"З державного бюджету до Львова для проведення Євро-2012 йдуть мільярди гривень. Ці гроші забирають у запорожців, дніпропетровців, донеччан, направляють в одвічно дотаційну Львівську область. Треба переглянути бюджетну політику. Нехай Західна Україна живе за рахунок тих коштів, які сама заробляє"

Олексій Бабурін, голова Запорізького обкому компартії, про те, що Львів слід позбавити права на матчі Євро-2012 через "шабаш націоналістів" 9 травня

"У мене є син, і було б непогано, щоб він мав багатство і славу, проте хай він краще буде політв'язнем, аніж суддею, прокурором чи міліціонером, хай збереже свою душу"

Дмитро Корчинський, лідер "Братства", про те, якої долі не бажав би своєму синові

 

 

 

Страшний сон учителя української мови та літератури: Азаров диктує, Янукович - пише.

- Чому мене визнали ворогом преси номер один? - дивується Янукович. - Я ж газет узагалі не читаю!

Розмовляють два українці з глухого карпатського села.

- Ви чули, як кляті москалі тепер нашого президента Ющенка називають?

- Як?

- Янукович!

 

Янукович телефонує Медведєву:

- Ви в курсі, що почався конкурс "Євробачення 2011"?

- Так.

- Хочете, щоб Росія перемогла?

- Звичайно!

- Тоді надішліть гроші на есемески.

 

Сейчас вы читаете новость «Для оформлення шенгенської візи консульства вимагають подавати трудову книжку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть