Ексклюзивы
четверг, 30 сентября 2010 12:28

Діти з синдромом Дауна можуть навчатись в звичайній школі

 

Синдром Дауна був у Анни, дочки французького політика Шарля де Голля. Вона прожила 20 років. На її могилі 1948-го політик сказав дружині: "Нарешті. Тепер вона така, як усі". Де Голль складав для доньки смішні вірші й пісні.

У сім'ї 35-го президента США Джона Кеннеді 1918 -го народилася на рік молодша за нього сестра Розмарі. Коли дівчині було 23, батько поскаржився лікарям на перепади настрою в неї. Їй зробили лоботомію. Після операції вона протягом кількох годин розглядала стіни. Стала недієздатною, мочилася в ліжко. 1949 року її віддали до інтернату Св. Колетти для людей з особливими потребами.

Розмарі померла п'ять років тому. Їй було 86. Більшість американських учених вважають, що вона хворіла на синдром Дауна.

Російський політик Ірина Хакамада, 55 років, виховує доньку Марію. Російські ЗМІ пишуть, що в неї синдром Дауна. Мати називає її "геніальною дитиною" й каже:

-  Після того, що трапилося, я зрозуміла: треба бути щасливою й цінувати кожну хвилину.

50-річна Тетяна Юмашева, донька першого президента Росії Бориса Єльцина, виховує сина Гліба. Хлопчик народився, коли матері було 35, у нього синдром Дауна. Він навчався у звичайній школі й до четвертого класу все було гаразд. Тоді Гліб почав відставати, почав відвідувати менше уроків. Решту предметів учить удома.

35-річний іспанець Пабло Пінеда - перша в Європі людина із синдромом Дауна, яка отримала вищу освіту.

Чоловік живе в місті Малага на півдні країни. Отримав диплом спеціаліста в галузі викладання й диплом бакалавра за спеціальністю "Психологія освіти".

Пабло Пінеда зіграв головну роль у фільмі "Я також". Торік отримав приз у номінації "Найкращий актор" на фестивалі у Сан-Себастьяні, Іспанія.

Сейчас вы читаете новость «Діти з синдромом Дауна можуть навчатись в звичайній школі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть