Ексклюзивы
среда, 16 мая 2012 17:14

Абітурієнтів пускатимуть на тести через металошукачі

 

Неділя, 13 травня, 9.25

Біля головного входу на столичне Байкове кладовище припарковані з десяток дорогих автомобілів - позашляховики Toyota, різні моделі Mercedes'ів елітного класу. Українські футбольні функціонери, футболісти й тренери купують квіти в кіосках поряд.

За 10 хвилин на могилі футбольного тренера Валерія Лобановського, який помер 10 років тому, стоять букети й кошики з квітами. Близько сотні людей прийшли вшанувати його пам'ять.

Президент столичного "Динамо", в якому Лобановський працював останні роки, Ігор Суркіс, 53 роки, і його брат 62-річний Григорій, президент Федерації футболу України, кладуть по вінку. На синьо-білих стрічках одного з них написано "Від команди". На другому вінку - синьо-жовта стрічка з написом "Від Федерації футболу України".

- В 1975 году Лобановский был признан лучшим тренером мира, а его команда - лучшей клубной командой. Это говорит о том, что такие личности, как Капелло, Липпи у него учились, - каже Григорій Михайлович. - Он подготовил двух обладателей "Золотого мяча", а через несколько лет после его смерти воспитаник Андрей Шевченко стал третьим - после Блохина и Беланова.

Крім родичів та близьких, до могили прийшли тренери й футболісти "Динамо" різних часів - Олексій Михайличенко, Андрій Гусин, Павло Яковенко, Василь Кардаш, Тиберіу Ґіоане, Олександр Хацкевич, Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський та інші.

А в цей час:

42-річний Микола Котенко крутить домкрат під своїм Chevrolet Aveo біля мосту через річку Тясмин у райцентрі Сміла на Черкащині. Ліве переднє колесо спущене - у нього продерта шина й зігнутий диск.

- Якби був рейтинг міст із найгіршими дорогами в Україні, то Сміла щороку була б однозначно першою, - каже Микола. - У березні тільки купив новенькі літні скати, а тут на світлофорі в самому центрі влетів у яму. За КамАЗом їхав, не видно дорогу здалеку. Обминав одну яму, то вскочив у іншу, ще більшу. Як улетів, думав, що колесо геть відірве, аж днищем заскреготів.

На місце розбитої шини чоловік ставить стару запаску.

- Які можуть бути в Смілі дороги, якщо мер живе в Києві й на роботу за 200 кілометрів їздить раз чи два на місяць? А це, мабуть, уже довгенько не був. Якби їздив частіше, то на світлофорі точно засипали б ті ями. Бо до мерії тільки тудою й доберешся.

Олена Добровольська, 31 рік, нахиляється над віконцем каси попереднього продажу квитків на головному вокзалі Львова.

- На 25 травня одне плацкартне місце з білизною на поїзд "Львів-Сімферополь". На той, що зранку виїжджає, - каже. - І назад - 1 червня на той самий поїзд. Якщо є, нижню полку дайте.

- Є тільки верхня біля туалету на 25 травня, а назад тільки купейні по 340 гривень, - касирка дивиться у комп'ютер.

- Та що це таке, ще ж навіть сезон не почався, а білетів на Крим нема. Я ж не відпочивати їду, по роботі.

До черги підходить старший чоловік у брючному костюмі.

- Моя жінка 30 років тут на касі проробила, - відводить в бік за лікоть Добровольську. - Казала, що рівно за три дні до відправлення поїзда вони знімали бронювання з одного-двох вагонів. Ваш поїзд поїде о 9.42. Підійдіть рівно в той час, хвилина у хвилину до каси, але за три дні. І коли поїзд відправиться, замовляйте. Тоді візьмете квитки, які хочете. Але задобріть касирку, дайте 5-10 гривень.

37-річний Сергій Василяка плаче під вінницьким пологовим будинком №2. У нього вночі народилася дівчинка. Лікарі сказали, що має синдром Дауна.

- Кажуть, що форма тяжка. Але за 9 місяців, доки дружина ходила вагітна, ніяких відхилень не помічали. Тепер не знаю, що будем робити з цією дитиною. 10 років чекали на неї. Жінка хоче відмовитися й лишити в роддомі. Я ще не звик до цієї думки. Боюся дзвонити родичам повідомляти новину.

Ввечері Сергій побачить новонароджену доньку. У неї - велика голова й синювата шкіра.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Обсяги посівів сої в Україні цьогоріч сягнуть нового рекорду. Фермери планують віддати під цю культуру від 1,3 до 1,35 млн га - торік було 1,13 млн га. За 10 років площі під цією культурою в Україні зросли в 15 разів, так триватиме й далі, прогнозує спеціалізоване видання Oil World із Гамбурга.

Памела Андерсон заступилася за українських бродячих собак. Американська акторка закликала УЄФА зреагувати на повідомлення про масові вбивства тварин у містах, які прийматимуть Євро-2012. У листі до президента організації Мішеля Платіні секс-символ попросила "показати жорстокості червону картку", повідомляє російський англомовний телеканал Russia Today.

Кримський татарин з України виявився власником унікального мініатюрного Корану. Книжку завбільшки 2 на 3 см зберігають у спеціальному срібному футлярі. Їй понад 200 років, стверджує чоловік. Він готовий продати Коран через фінансову скруту в родині. Але воліє, щоб покупцем був мусульманин, повідомляє іранський телеканал Press TV.

 

Чотирьох священиків Української православної церкви Київського патріархату в Тернопільській області позбавили сану за зловживання алкоголем, стосунки із заміжніми жінками й пристрасть до дорогих автомобілів. На панотців регулярно жалілися прихожани.

Не звітувати перед населенням про свої доходи й витрати дозволила суддям і членам їхніх сімей Верховна Рада. Відповідні зміни в "Закон про судоустрій і статус суддів" прийняли наприкінці квітня. Раніше судді були зобов'язані публікувати копії податкових декларацій на офіційному веб-порталі судової влади України. Тепер вони здаватимуть цей документ тільки за місцем роботи.

У Чернівцях 26 автомобілів мерії та дев'ять авто райрад обклеїли наліпками на лобовому та задньому склі. На них зображено герб Чернівців та напис: "Чернівецька міська рада. Службовий транспорт". Маркували, аби люди могли бачити, де і як використовують транспорт міськради.

Цьогоріч абітурієнтів пускатимуть на тести через металошукачі. Прохід через таку рамку буде обов'язковий. Спочатку випускникам запропонують самим здати мобільні телефони та інші пристрої, заборонені на тестуванні.

 

"Спробуйте за кордоном зробити якесь зауваження офіціантові чи продавцеві - вас уважно вислухають, ніколи не нагрублять. А спробуйте зауважити продавцеві в Києві, що він хліб бере руками, у відповідь почуєте: "Так, карочє, бєрьотє хліб ілі нєт?" Здається навіть, що за мить він ще й додасть "б...ть!"

Юрій ВИННИЧУК, письменник, про різницю у сфері обслуговування між Україною та європейськими країнами

 

13

разів 7-річний Андрій Фідій із міста Горлівка на Донеччині викликав "швидку". Хлопець поранився склом на балконі й мало не стік кров'ю. Йому не повірили й пригрозили міліцією.

Віктора Януковича напередодні Дня Перемоги попередили, що снаряд в одне і те ж місце двічі не влучає, а ось вінок...

Справедливість по-українськи - це коли власники Mercedes'а й "Таврії" стоять поруч у пробці й чекають, коли проїде кортеж президента.

 

Сейчас вы читаете новость «Абітурієнтів пускатимуть на тести через металошукачі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть