четверг, 12 августа 2010 10:15

16-22 серпня: "Смачний Спас" - Фестиваль карпатської кухні.

"Смачний Спас", Фестиваль карпатської кухні
21 - 22 серпня, c. Спас, Коломийський р-н, Івано-Франківська обл.

Понад сотню страв за старовинними карпатськими рецептами готуватимуть у селі Спас на Коломийщині. Поділитися своїми уміннями та почастувати гурманів приїдуть кухарі з Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей. Гості фестивалю зможуть залишити власний рецепт у "Родинній кулінарії" - великій куховарській книжці, яку від руки писатимуть під час "Смачного Спасу".

Рогалик із сиром
Перемішайте 2 кг муки з 0,5 кг маргарину та 0,5 кг смальцю. 100 г дріжджів розведіть у 0,5 л теплого молока. Збийте шість жовтків із пачкою ванільного цукру. Потім усе змішайте. Має вийти легке тісто. Розкачайте його завтовшки 0,3 см і поріжте на трикутники.
Начинка - кілограм домашнього сиру. Магазинний не беріть, бо він солоний і не такий ніжний. Додайте до нього склянку цукру, пачку ванільного цукру та сік одного лимона. Начинку намастіть на трикутник і згорніть його в рогалик. Перед випіканням занурте рогалик у збитий білок, а потім - у цукор. Деко змажте олією. Печіть при температурі 180 — 200 0 С.

Гребінець із маком
Тісто робіть таке саме, як і для рогаликів. Начинка -  0,5 кг маку, три білки та склянка цукру. Розкачайте завтовшки 0,5 см. Склянкою виріжте кола й покладіть по центру начинку. Далі - ліпіть, як вареники. Краї обріжте ножем, аби гребінці набули потрібної форми. Деко змастіть олією. Випікайте при температурі 180 — 200 0 С.

Тістечко "Хустинка"
250 г маргарину перетріть із борошном (2,5 склянки) та додайте столову ложку оцту. Окремо розітріть три жовтки з пачкою ванільного цукру. Додайте 100 г сметани. Замісіть тісто й розкачайте завтовшки 1 см. Складіть у конверт та поставте в холодильник на 3 год. Розкачайте тісто ще раз, щоб було десь удвічі тоншим. Розріжте на квадрати по 5 см.  
Для начинки: три білки збийте зі склянкою цукру до густоти сметани, додайте дві ложки крохмалю, 0,2 кг горіхів або родзинок. Начинку покладіть на середину квадратів та закріпіть кінці до середини. Випікайте 5 хв. при температурі 180 — 200 0 С, потім ще 25 хв. при 100 0С. Перед тим, як подавати до столу, можете присипати цукровою пудрою.

Тістечко "Вечірній Спас"
Збийте три яйця й 200 г цукру. 250 г маргарину перетріть із 0,5 кг борошна. Додайте чайну ложку амонію, розпущеного в столовій ложці сметани, та три ложки какао. На ніч тісто поставте в холодильник.
Потім зробіть із нього маленькі кульки, на серединку покладіть горіх. До 15 хв. випікайте за температури 180 — 200 0С. Коли тістечка охолонуть, змажте їх кремом. Для цього 300 г масла збийте з банкою згущеного молока.


ПОНЕДІЛОК 16
"Краще книжку почитаю або сукню нову вишию замість походу на вечірку. Останнім часом вони такі ідентичні, здається, що опинилася на безкінечних зйомках фільму "Дежавю", - поскаржилася торік травесті-діва Монро. Цього року почала проводити власні "Вечірки для дівчат" - із коктейлями та чоловічим стриптизом. Дівчатам вхід вільний.
"Вечірка для дівчат" із Монро
21.00, Київ, ресторан-клуб "Калинка-Малинка", просп. Маяковського, 47

ВІВТОРОК 17
Упродовж серпня на сайті www.argo.com.ua можна викладати фотографії своїх дітей. Відвідувачі сайту визначатимуть найкращий знімок. Автор-переможець отримає сертифікат на 3000 гривень. За ним можна буде придбати товар у новому магазині французького бренду дитячого одягу Okaidi на проспекті Генерала Ватутіна, 2.
Фотоконкурс "Діти - квіти життя" від мережі магазинів одягу ARGO
2 - 31 серпня

СЕРЕДА 18
Всё стонут негры,есть хотят,
А ты зажопил бутерброды!
Из-за тебя в гробах лежат
Посёлки, люди и народы!"

Кирил Єнютін, донецький поет і музикант

Вечір позитивної поезії
20.00, Донецьк, бар Gung'ю'Bazz., бул. Шевченка, 3

ЧЕТВЕР 19
"На початку кар'єри їздили Західною Україною разом з естрадними виконавцями, - згадує лідер гурту "Табула Раса" Олег Лапоногов. - Артистів представляв ведучий, який ніяк не міг запам'ятати назву нашої групи. Тільки-но доходила черга до нас, він робив паузу, а ми з-за лаштунків підказували. Під час останнього концерту він розслабився й представив нас так: "Виступає, мать єво, постійно забуваю, як їх звати... "Тепла трасса"!"

Виступ рок-гурту "Табула Раса"
22.00, Київ, арт-клуб "44", вул. Хрещатик, 44-Б

П'ЯТНИЦЯ 20
Король Іштван посів угорський престол 1000 року й згодом охрестив усіх своїх підданих. По смерті, 1038-го його причислили до лику святих. Мощі правої руки монарха зберігають у Базиліці святого Іштвана в Будапешті. 20 серпня їх проносять вулицями міста. Угорці вшановують покровителя країни гуляшем і чардашем - народним танцем.

День святого Іштвана
Угорщина

СУБОТА 21
Торік Ватикан опублікував список музичних композицій, що здатні "достукатися до сердець доброзичливих людей". До хіт-параду разом із творами Моцарта та диском Папи Римського Бенедикта XVI увійшла композиція гурту Muse - Uprising.

Під час ефіру на італійському телебаченні музикантів цього гурту примусили грати під фонограму. На знак протесту соліст і гітарист Мет Белламі сів за барабани, барабанщик Домінік Говард співав із бас-гітарою в руках, а басист Кріс Волстенхолм узяв гітару та став за клавішні. Після виступу Говард дав інтерв'ю як соліст. Телевізійники, нічого не підозрюючи, випустили передачу в ефір.

Виступ англійського гурту Muse на Coke Live Music Festival
Краків, Muzeum Lotnictwa, Aleja Jana Pawla II, 39

НЕДІЛЯ 22
"19 різновидів хімії, до якої в мене не було хисту, не завадили мені закінчити Національний фармацевтичний університет, - каже вокалістка харківського гурту Pur:Pur Наташа Сміріна. - Через помилку потрапила на практику у відділення неврології "неотложки". До того думала, що неврологія - це щось типу психології".

Виступ гурту Pur:Pur
20.00, Харків, клуб Jazzter, пров. Театральний, 11/13

Сейчас вы читаете новость «16-22 серпня: "Смачний Спас" - Фестиваль карпатської кухні. ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть