Ексклюзивы
понедельник, 22 октября 2012 05:45

"На Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених"

 

Три дні заступник голови Верховної Ради Микола Томенко провів на Черкащині минулого тижня. Був у Звенигородському, Тальнівському, Маньківському, Чорнобаївському, Канівському, Золотоніському, Городищенському та Корсунь-Шевченківському районах. Щодня мав шість-сім зустрічей з людьми.

У всіх селах області його запитували, що буде із землею, яку "регіонали" бачать предметом купівлі-продажу.

— Землю планують скупити за безцінь, даючи за 1 гектар 200-300 доларів. І це тоді, як землі Великої Британії чи Франції оцінюються по 20 та більше тисяч євро за гектар. А наша земля — найродючіша у світі, — розповідає Микола Томенко, 47 років. — Збідніле село може буквально за копійки продати цю землю. Тому ми продовжимо мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

У селі Вільховець Звенигородського району цікавляться долею сільських шкіл.

— Ми виступаємо проти так званої оптимізації шкіл й освітніх закладів, стоїмо на тому, щоб у кожному селі з малолітніми дітьми була хоча б початкова школа чи школа з комплектними класами. Бо село без школи — то не село, — зазначає віце-спікер.

У селі Гельмязів Золотоніського району на зустріч із представниками Об'єднаної опозиції приходять понад сотня людей. Незважаючи на сильну зливу, вони годину спілкуються з народним депутатом.

— Вибори до Верховної Ради співпали зі знаменною датою — черговою річницею визволення України від німецько-фашистських окупантів. І знаєте, це значною мірою надихає нас. Я пообіцяв, що після нашої перемоги наполягатиму, щоб 28 жовтня стало Днем визволення України як від німецьких, так і донецьких та інших окупантів, — звертається віце-спікер до людей. Ті відповідають схвальними оплесками. — Сьогодні у Верховній Раді як ніколи потрібні справжні патріоти України.

Після зустрічей з виборцями Микола Томенко влаштовує прес-конференцію у Черкасах. Висловлює стурбованість перебігом передвиборної кампанії на Черкащині. Найбільше віце-спікера хвилює купівля голосів на деяких округах.

— Не до кінця впевнений, що якась частина виборців витримає випробування одноразовою фінансовою ін'єкцією, яка внесена на територію Черкаської області. Тут велика кількість не просто багатих, а дуже багатих людей, які вирішили купити собі депутатський мандат. І таким чином, як я розумію, підготуватися до майбутньої земельної реформи, — каже Микола Володимирович. — Для деяких виборців їхня так звана одноразова допомога у 100 чи 150 гривень є досить спокусливою. Тому я переживаю, чи зможе це вплинути на думання, бо беруть її дуже багато людей.

Водночас віце-спікер сподівається, що українці не продаються.

— Дуже велика кількість людей все ж відмовляються це робити. А ті, що беруть, прекрасно розуміють, що існує таємниця голосування. І кращі риси українського характеру візьмуть гору. Правою рукою брав, а ліва — в кишені з дулею.

Микола Томенко прогнозує, що багатьох затверджених Партією регіонів кандидатів на Черкащині знімуть на користь мільйонерів чи мільярдерів.

— Це буде означати, що на Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених", тобто шанувальників долара, — додає віце-спікер. — На Черкащині я прогнозую, що мінімум на трьох округах представники Партії регіонів будуть зняті на користь так званих мільярдерів. З ними боротися тяжче, адже вони не кажуть, що вони за "Регіони", а кажуть, що незалежні люди, за черкасців. Вони воюють обманом та грошима.

Сейчас вы читаете новость «"На Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть