понеділок, 22 жовтня 2012 05:45

"На Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених"

Автор: Фото надане прес-службою Миколи Томенка
  Один із лідерів Об’єднаної опозиції Микола Томенко (праворуч) із кандидатом 
у 197-му окрузі Леонідом Даценком на Черкащині
Один із лідерів Об’єднаної опозиції Микола Томенко (праворуч) із кандидатом у 197-му окрузі Леонідом Даценком на Черкащині

Три дні заступник голови Верховної Ради Микола Томенко провів на Черкащині минулого тижня. Був у Звенигородському, Тальнівському, Маньківському, Чорнобаївському, Канівському, Золотоніському, Городищенському та Корсунь-Шевченківському районах. Щодня мав шість-сім зустрічей з людьми.

У всіх селах області його запитували, що буде із землею, яку "регіонали" бачать предметом купівлі-продажу.

— Землю планують скупити за безцінь, даючи за 1 гектар 200-300 доларів. І це тоді, як землі Великої Британії чи Франції оцінюються по 20 та більше тисяч євро за гектар. А наша земля — найродючіша у світі, — розповідає Микола Томенко, 47 років. — Збідніле село може буквально за копійки продати цю землю. Тому ми продовжимо мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

У селі Вільховець Звенигородського району цікавляться долею сільських шкіл.

— Ми виступаємо проти так званої оптимізації шкіл й освітніх закладів, стоїмо на тому, щоб у кожному селі з малолітніми дітьми була хоча б початкова школа чи школа з комплектними класами. Бо село без школи — то не село, — зазначає віце-спікер.

У селі Гельмязів Золотоніського району на зустріч із представниками Об'єднаної опозиції приходять понад сотня людей. Незважаючи на сильну зливу, вони годину спілкуються з народним депутатом.

— Вибори до Верховної Ради співпали зі знаменною датою — черговою річницею визволення України від німецько-фашистських окупантів. І знаєте, це значною мірою надихає нас. Я пообіцяв, що після нашої перемоги наполягатиму, щоб 28 жовтня стало Днем визволення України як від німецьких, так і донецьких та інших окупантів, — звертається віце-спікер до людей. Ті відповідають схвальними оплесками. — Сьогодні у Верховній Раді як ніколи потрібні справжні патріоти України.

Після зустрічей з виборцями Микола Томенко влаштовує прес-конференцію у Черкасах. Висловлює стурбованість перебігом передвиборної кампанії на Черкащині. Найбільше віце-спікера хвилює купівля голосів на деяких округах.

— Не до кінця впевнений, що якась частина виборців витримає випробування одноразовою фінансовою ін'єкцією, яка внесена на територію Черкаської області. Тут велика кількість не просто багатих, а дуже багатих людей, які вирішили купити собі депутатський мандат. І таким чином, як я розумію, підготуватися до майбутньої земельної реформи, — каже Микола Володимирович. — Для деяких виборців їхня так звана одноразова допомога у 100 чи 150 гривень є досить спокусливою. Тому я переживаю, чи зможе це вплинути на думання, бо беруть її дуже багато людей.

Водночас віце-спікер сподівається, що українці не продаються.

— Дуже велика кількість людей все ж відмовляються це робити. А ті, що беруть, прекрасно розуміють, що існує таємниця голосування. І кращі риси українського характеру візьмуть гору. Правою рукою брав, а ліва — в кишені з дулею.

Микола Томенко прогнозує, що багатьох затверджених Партією регіонів кандидатів на Черкащині знімуть на користь мільйонерів чи мільярдерів.

— Це буде означати, що на Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених", тобто шанувальників долара, — додає віце-спікер. — На Черкащині я прогнозую, що мінімум на трьох округах представники Партії регіонів будуть зняті на користь так званих мільярдерів. З ними боротися тяжче, адже вони не кажуть, що вони за "Регіони", а кажуть, що незалежні люди, за черкасців. Вони воюють обманом та грошима.

Зараз ви читаєте новину «"На Черкащині Партія регіонів стала "партією зелених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути