18 жовтня в райцентрі Христинівка влаштували Свято сала. На 10 столах розклали бутерброди з солоного та копченого сала, шашлики, ковбаски, галушки з салом та рулети. Страви представляли підприємці, що переробляють свинину. Пригощали безплатно.
Підприємець 55-річна Галина Пушкар із села Розсішки Христинівського району приготувала 25 страв із сала. Біля її ятки ще до початку свята зібралося кілька десятків шанувальників.
— Знаю багато рецептів, майже всі використала, готуючись до свята. Закоптила голову свині, приготувала сальні ковбаски, завиванці — запечені рулети із сала, картопляники з вареним салом, галушки, — розповідає жінка й показує 40-сантиметровий бутерброд. На ньому сало, приправлене 15 способами.
Раїса Рогачик, 55 років, та 56-річна Тетяна Семенюк із Христинівки представили 10 страв.
— Придбали сало на ринку, розпитали у друзів і знайомих цікаві рецепти. — Пригощаємо засмаженими ковбасками й сосисками із салом, бутербродами з салом, приправленим часником, шашликами і кров"янкою, що готувалися на салі. Даємо спробувати та ділимося рецептом лікувального сала. Готувати його просто: шматок свіжого сала перемеліть та добряче заправте часником.
Лариса Мазурик, 38 років, приготувала сало в цибулинні. Взяла луску від цибулі, залила літром води та посолила. Щойно вода закипіла — поклала шматок сала:
— Варила на помірному вогні 10 хвилин. Потім вимкнула його. Сало залишила у воді з цибулинням ще на 15 хвилин.
Комментарии