вівторок, 01 червня 2010 00:04

Тимошенко одягається, як круте яйце

Автор: фото: Сергій Смірнов
  Російський модельєр В’ячеслав Зайцев (у центрі) прогулюється центром Львова у неділю 23 травня у супроводі викладача академії мистецтв Галини Зубченко (праворуч) і фотографа.  Перед цим представив свою колекцію на Львівському тижні моди
Російський модельєр В’ячеслав Зайцев (у центрі) прогулюється центром Львова у неділю 23 травня у супроводі викладача академії мистецтв Галини Зубченко (праворуч) і фотографа. Перед цим представив свою колекцію на Львівському тижні моди

Російський кутюр"є 72-річний В"ячеслав Зайцев приїхав до Львова на тиждень моди. Зупинився у готелі "Леополіс" у центрі міста. Номер "люкс" там коштує 3400 грн.

— Ніколи б не жив за кордоном, — розповідає після показу своєї колекції. — Була можливість поїхати в Америку, Китай, Японію, але я "русский человек". Іноземних мов не знаю, бо мені не цікаво їх вчити. Крім того, я не можу жити без Росії. Я народився в занюханому Іваново. У нас кажуть: "На речке Уводи вонючей стоит город наш вонючий Иваново". Душа болить, але це приємний біль.

Модельєр одягнений у фіолетовий костюм, на шиї хустина та медальйони. Їде на екскурсію у галерею мистецтв, що розташована у колишньому Палаці магнатів Потоцьких. Фотографується біля входу. За спиною у Зайцева — табличка "Вихідний". 55-річна Ганна Бансекова, завідувач фондів галереї, відкриває ключем зали на другому поверсі.

— Наш директор дуже хотів зустрітися з вами, показати фонди, але захворів. Йому вже 84 роки, — вибачається, починає екскурсію біля картини Жоржа де ла Тура "У лихваря". — На полотні є помилка. Полум"я свічки повинно горіти горизонтально, а тут воно продовжує напрямок свічки.

— А це жінка? — Зайцев розглядає постать на картині.

— Ні, чоловік.

Дизайнер просить зняти його на фоні скульптури бога Вакха. Спускається на перший поверх, фотографується за овальним столиком.

— Тут сиділи Франц Йосиф, Олександр Кваснєвський і Віктор Ющенко, — говорить екскурсовод. — Але Ющенко пересів на інший бік, щоб сонце в очі не світило.

Зайцев прощається, йде до виходу. Цікавлюся, що порадить одягати львів"янам.

— У Львові непередбачувана погода. Літо буде теплим і вологим. Це варто враховувати. Раджу одягати світлий одяг. На фоні зелені і фасадів це виглядатиме чудово.

Запитую, чи подобається стиль колишнього прем"єр-міністра Юлії Тимошенко

— Це жахливо. Тимошенко одягається, як круте яйце, — відказує і сідає в авто.

По обіді з доцентом Львівської академії мистецтв Галиною Зубченко, 63 роки, їде на екскурсію містом.

— Коли В"ячеслав Михайлович побачив, у чому ходять львів"яни, сказав, що Україна ближче до Європи, ніж Росія, — розповідає Галина Вікторівна.

З ним вона познайомилася 1980-го на одному з московських показів дизайнера.

— Їздила у Московський текстильний інститут на стажування. Декан інституту запропонувала познайомити з Зайцевим. Кутюр"є посадив нас у перший ряд поруч із французькою амбасадою. Два роки тому організатори "Львів Фешн Вік" попросили мене супроводжувати російського кутюр"є під час його першого візиту до Львова. Коли він вийшов з літака, сказав мені: "Я вас знаю! Такі обличчя не забуваються". Я була вражена.

Згадує, як Зайцев спізнився на екскурсію у музей народної архітектури і побуту "Шевченківський гай".

— Приїхав перед закриттям. Коли екскурсоводи побачили Славу, продовжили роботу музею на годину. Слава був у захваті, фотографував сільські хати, уважно слухав екскурсовода. Що не розумів, просив перекладати російською. Їздили в оперний театр на виставу "Мойсей". Директор театру Тадей Едер посадив нас у ложі, в якій свого часу сидів цісар Франц Йосиф. Звідти хотіли пройтися до вернісажу, але Славу впізнавали, перепиняли, щоб сфотографуватися. Він нікому не відмовив. Коли набридло, сів у машину. На сувенірному ринку купив собі прикрасу на шию з бісеру і кілька дерев"яних тарілок. Там усі торгуються, а він не торгувався.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко одягається, як круте яйце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути