пʼятниця, 14 травня 2010 03:55

Євген Вернигора купив жінку за 20 тисяч гривень

Автор: фото: Лариса Кожушко
  Євген Вернигора з села Княжа на Черкащині викрав зі Звенигородського відділення ”Кредит-Союз” сорок тисяч гривень. Половину суми віддав сусіду Дмитрові Кленову за його жінку Ніну
Євген Вернигора з села Княжа на Черкащині викрав зі Звенигородського відділення ”Кредит-Союз” сорок тисяч гривень. Половину суми віддав сусіду Дмитрові Кленову за його жінку Ніну

У селі Княжа Звенигородського району на Черкащині 51-річний Євген Вернигора за 20 тис. грн уторгував у сусіда Дмитра Кленова його дружину Ніну. Тільки привів її у батьківську хату, коли нагодилася міліція. З"ясувалося, що гроші було вкрадено з офісу "Кредит-Союзу".

— Вони не встигли й переночувати, — каже 74-річна Тамара Вернигора, мати Євгена.— Десь узялася міліція, і Женьку повели. Він у мене вже два рази сидів у тюрмі. Раз був молодий та побився. А то щось украв. Виплатив скрізь усе. Грошей напозичався. Поїхав би на заробітки, щоби борги пооддавати. Але в міліції щотижня треба відмічатися.

Мати добирається до сусідки з допомогою табуретки — хворі ноги. Цілу зиму з хати не виходила.

— Митя все життя зраджував Ніні, — розказують селянки, що живуть неподалік. Обступили Тамару Афанасіївну. — Женько заходив до них щось допомогти. Та й зачастив. Якось чоловіки по сусідству могорич пили. Женько каже, що хороша Ніна хазяйка, подобається йому. Взяв би її за дружину. А Митя: "Купляй!" Той дає 5 гривень. Митя носом крутить: "Щось дешево". Євген пішов додому і приніс 20 тисяч. Вивалив їх на столі перед сусідом. Узяв Ніну і повів додому.

Євген обікрав Звенигородське відділення "Кредит-Союзу" на 40 тис. грн. Суд виніс умовне покарання. Голова Звенигородського суду Володимир Дудніченко пояснив, що Вернигора відшкодував усі завдані збитки.

— Думаю, що Ніна й сьогодні за Женю пішла би, — припускає Тамара Афанасіївна. — Так його бізнес-компаньйонка Свєта не дає. Залякує, що знову посадять. У той же день вона подзвонила, питає, де гроші. А він каже: "Немає, я жінку собі купив". Скоро й міліція приїхала. Я догадуюся, що вона заявила.

Євген мав спільний бізнес із 38-річною Світланою — в іншому селі тримали кафе-бар. У компаньйонки двоє дітей, чоловік служив у міліції, зараз на пенсії. У селі кажуть, Євген у неї спонсор.

Дмитро мав у селі коханку, але сім"ю не кидав. Жалів дружину

— Мы с мужем дали шанс Женьке стать человеком,— говорить Світлана суржиком. — Оформили його підприємцем. Тепер замість "судимий" скрізь у документах пишеться: "підприємець". Йому й машину в кредит дали. Так він її розбив. Як вип"є, усе може віддати. Я казала: збери гроші, купи собі хату. Хай би Ніну туди привів. Вона якось дзвонить і чуть не признається в любві. Женька мікрофона включив — ми всі слухали і сміялися. А що? Нехай на шию йому не вішається.

Ніна і Дмитро Кленови виїхали до Києва. Невдовзі в сусідньому під"їзді Дмитро знайшов іншу. Кажуть, вона заможна, їздить власним авто. Ніна мешкає в Києві біля сина. Нещодавно приїздила в село, в сестрину хату. Навідувалася до Вернигорів. Казали, допомагала садити картоплю.

— Чоловіку можна гуляти, а жінці — зась! — говорять сусіди. — Хата оформлена на Митю як подарована. Тепер Ніні нема де жити.

50-річна Ніна Кленова заміж за Дмитра, на п"ять років старшого,  вийшла у 16. Завагітніла. Разом прожили 32 роки. Дмитро мав у селі коханку, але сім"ю не кидав. Жалів дружину, яка хворіла на туберкульоз кісток. Образився, що вона з легкою душею пішла до сусіда.

— Женя мене пожалів, — каже Ніна. — Не думала, що він скільки за мене дасть. Його брат із моєю сестрою жив. То ми як родичі. Коли хату оформляли, то на чоловіка дарчу зробили. Сказали нам, що так дешевше. А я повірила. Тепер він мене з дому вигнав. Скутера подарив на день народження — і його забрав.

Євген Вернигора в тюрмах просидів понад 20 років.

— Із Ніною ми просто дружили, — пояснює. — Митя вже жив із другою, а вона йому торби передавала в Київ. Думала, він сам там. Я по-людськи допомагав Ніні по хазяйству. Може, вона мене й любить. Мене багато жінок люблять. Та я їм нічого не обіцяв.

Зараз ви читаєте новину «Євген Вернигора купив жінку за 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути