середа, 10 лютого 2010 07:55

У Наталі Малишевої чоловік забирає кімнату

Автор: фото: Ірина РЕРІХ
  Полтавка Наталя Малишева з дочкою Оленою. Дівчина хворіє через пухлину на корі головного мозку. Погано говорить, не відвідує школу
Полтавка Наталя Малишева з дочкою Оленою. Дівчина хворіє через пухлину на корі головного мозку. Погано говорить, не відвідує школу

43-річна Наталя Малишева з Полтави подала заяву до Євросуду, що у французькому місті Страсбург. Судиться з колишнім чоловіком Владленом Шилом. Торік він відсудив у її трикімнатці кімнату площею 7,2 кв. м. Кухня, туалет, ванна і коридор перейшли у спільну власність. Хоче заселити до свого помешкання квартирантів.

Із Наталею мешкають дві їхні доньки, зять і другий чоловік. Навпроти вхідних дверей на килимку грається чорнява дівчинка в малиновому комбінезоні. 13-річна Олена — інвалід дитинства, має розумові й фізичні вади. Побачивши незнайомку, радіє, хапає за руку і збуджено повторює: "Тьотя, тьотя, тьотя".

— Обережно, Альонка сильна. Колись мене кришкою так стукнула, що синяк, як п"ятак, вискочив. Вона ж сили не відчуває, — Наталя просить старшу дочку 20-річну Юлю забрати дитину до іншої кімнати.

На кухні шафки щільно зачинені. На нижніх дверцятах врізані замки. На столах і підвіконні нічого немає.

— Я привчила себе до порядку, нічого на столі не лишаю. Альона може побити щось чи поранитися. Коли народилася, лікарі виявили пухлину на корі головного мозку, де збиралася рідина. Через це відставала в розвитку. Свекруха вимагала, щоб я кинула її в роддомі чи здала в інтернат. Чоловік обзивав усяко. Казав, що дочка ненормальна, треба було від неї зразу відмовлятися. Мою маму бив, бо вона за нас заступалася.

Подружжя розлучилося.

— Коли хотіла на аліменти подати, він прибіг назад проситися. Я простила. Але все почалося знову. Доводив до сліз Юлю. Альона через сварки могла по кілька днів не спати, скулила, як вовченя. Я раз у лікарню пішла, так він через годину прибіг туди і кричав: "Іди до своєї ненормальної, я більше не можу з нею сидіти".

Наталя ніде не працювала — не могла залишити дочку саму в кімнаті. Дитина часто хворіла, і на її лікування потрібні були гроші. Лікарі порадили зробити "підсадки" в обласному центрі трансплантації органів і тканин.

Свекруха вимагала, щоб я кинула дитину в роддомі

— Альона почала говорити по три слова. Казала: "Мама, пішли гулять", "Мама, дай нями". Одна підсадка — 1000 гривень. На останню просила грошей у діда й баби. Вони дали половину. Якби ще робили, було би краще. А так все повернулося назад.

Цю квартиру 1993-го отримала Наталина матір — Валентина Жохова. Перед тим 30 років стояла на квартирній черзі. У грудні 2006-го Наталя звернулася до полтавського райсуду, аби позбавити чоловіка прав на кімнату.

 — Він на той час жив із батьками у чотирикімнатному приватному будинку. Проте відсудив у нас кімнату. Вона не закрита, але жити там не можемо. Боїмося, що квартирантів приведе.

Показує невелике порожнє приміщення. Шпалери пожовкли і повідставали. Штукатурка осипалася, лінолеум потріскався.

— Раніше це дитяча кімната була. Коли її відсудили, Альонку виставили на коридор. У дитини такий стрес був, що довго не могла говорити. Судимося три роки. Остання надія на Євросуд. Може, хоч там знайду справедливість.

Владлен Шило спілкуватися відмовляється. Він не працює, мешкає з батьками. Кажуть, зловживає алкоголем.

— Наташа може в які хоче суди подавати, та кімната наша, — каже його мати, 67-річна Валентина. — Син сам вирішить, що йому з тією жилплощею робити.

Зараз ви читаєте новину «У Наталі Малишевої чоловік забирає кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути