пʼятниця, 15 січня 2010 07:32

Любов Карук упала в 16-метрову криницю

Автор: фото: Інна ПРИСТУПА
  Любов Карук лежить у Тернопільській обласній дитячій лікарні. У неї опухле обличчя, ліве око не розплющується, на щоку наклали шви
Любов Карук лежить у Тернопільській обласній дитячій лікарні. У неї опухле обличчя, ліве око не розплющується, на щоку наклали шви

"Я впала лицем у сніг, рвала на собі волосся з відчаю, кричала і голосила, бо думала, що зійду з розуму, якщо не врятують мою дитину", — 34-річна Оксана Карук аж здригається. Вона розповідає, як 9 січня її донька 8-річна Любов упала в 16-метрову криницю.

Дівчинка лежить у лор-відділенні Тернопільської обласної дитячої лікарні, куди її перевели з реанімації. Медики щогодини вводять пацієнтці заспокійливе, бо вона весь час стогне від болю і страшних спогадів. На ліжку біля неї сидить мати. На сусідньому спить Надія, Любина сестра-близнючка.

— Любася весь час просить принести касету Рибака (норвезький співак, переможець конкурсу Євробачення-2009. — "ГПУ"). На день народження подарували іграшковий магнітофон, а аудіокасет до нього ніде нема. Де шукати того Рибака, та ще й на касеті? — плаче жінка. — Та я знайду, я все для неї зроблю, лише б Любася стала такою, як була, — веселою і здоровою.

Оксана Карук живе в селищі Солотвин Богородчанського району Івано-Франківщини. Доньок і сина 13-річного Андрія виховує сама. Із чоловіком Ігорем, 34 роки, розлучилася позаторік. Він живе у селі Чабарівка Гусятинського району на Тернопільщині. 30 грудня Оксана приїхала до нього з доньками в гості. Дівчатка народилися з дитячим церебральним паралічем, мали судоми й епілепсію.

9 січня до Люби прийшла її троюрідна сестра Марійка. Дівчата взяли санки і пішли на гірку на городі в сусідів. Там є стара низька криниця, накрита іржавими дверцятами від вантажівки. З одного боку цямрина обвалилася, тому дверцята прилягали до землі нещільно. Люба випадково стала на них, ті не витримали, і дівчинка провалилася. Полетіла сторч головою.

— Криниця має метрів 16–17, без води, на дні більше півметра намули, — розповідають гусятинські рятувальники. — Дитина дивом залишилася живою.

На крик Марійки із села позбігалися люди, й Оксана Карук також. Люба плакала і кричала: "Мамусику, рятуй, не дай мені пропасти, бо я помираю!"

Оксана сама виховує доньок-близнючок і сина

Мати впала у сніг, кричала і рвала на собі волосся. Тим часом люди викликали рятувальників і, доки їх чекали, вирішили рятувати дівчинку самотужки. Зібралося понад 50 селян.

— Чоловіки радилися хвилин зо п"ять, а тоді запропонували опустити в криницю високу драбину, — каже Оксана Грунська, яка перша прибігла на крик дитини.

У цей час Любині голосіння і плач затихли. Тоді з драбиною вирішили спустити у криницю невисокого худого Віктора Будзінського.

Через кілька хвилин його та дівчинку витягли нагору. Віктор із колодязя кричав: "Тягніть швидше! Тягніть швидше!"

— На дитину страшно було дивитися: важко дихала і стогнала, обличчя й голова розбиті. Але жива, хоч і втратила свідомість од болю, страху і смердючого застояного повітря, — продовжує Оксана Грунська. — Я досі не можу спати. Такого страхіття в нашому селі ще не було.

Дівчинку і матір одразу доправили до лікарні. Селяни зібрали близько 3,5 тис. грн на лікування.

У Люби обличчя опухле, ліве око не розплющується, тріщина черепа і велика гематома. На розсічену щоку наклали шви. Потрібна операція.

Оксана Карук буде вдячна, якщо відгукнуться люди, які зможуть допомогти продуктами, одягом чи грошима. Її тел. 096 743 43 79.

Зараз ви читаєте новину «Любов Карук упала в 16-метрову криницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути