понеділок, 15 червня 2009 19:33

Денис Котяхов виготовив меблі для дитячої спальні

Денис Котяхов, 32 роки, з Києва, виготовляє меблі з деревно-стружкової плити. У квартирі на Харківському масиві має саморобну кухню, шафи і дитячу кімнату для доньок 9-річної Євгенії і 2-річної Олександри.

— Робити меблі моє захоплення, — розповідає Денис. — Я колишній військовий, столярну справу освоював самотужки. Побачив на інтернет-форумах, що навіть жінки самі збирають меблі, подумав — чим я гірший?

Чоловікові допоміг проект Андрія Лаппо "Зроби меблі своїми руками". Його продають на комп"ютерних дисках. Перші кілька уроків надіслали безкоштовно по Інтернету.

— Найголовніше — досконало розрахувати розміри. Помилишся на три міліметри, і зібрати як слід вже не вдасться.

Першим Денис Котяхов змайстрував комп"ютерний стіл. Креслення робив вручну на папері. Пізніше знайшов комп"ютерну програму, яка дозволяє робити схеми і розраховувати витрати матеріалу. За нею спланував кухню, а потім дитячу кімнату. Дивився проекти, які показували в Інтернеті. Повністю їх не копіював, переймав цікаві рішення.

Коли починав майструвати, з інструментів мав лише електродриль. Згодом купив електролобзик і пилку, яка працює на великих оборотах, щоб різати ДВП.

— Дитячу почали планувати, як народилася друга донька, — згадує майстер. — До цього в 12-метровій кімнаті стояли громіздкі угорські меблі ще з 80-х. Щоб раціонально використати місце, шафу-купе зробив під стелю. Над ліжками і столом антресолі. Книжкові полиці також помістив на максимальну висоту. Під ліжками зробив великі висувні шафи.

Фасад спальні робив із ламінованої деревно-стружкової плити. Комбінував світло-зелений і ванільний відтінки.

— Отвори для петель у магазинах не роблять, бо в разі помилки виникнуть складнощі при збиранні меблів, — розповідає Котяхов. — Тому вирізав їх вже сам у гаражі. Маю свердло, яким роблять пази під петлі. У квартирі лише збирав меблі, на це витратив десять днів.

Місця в невеликій кімнаті побільшало.

Фабричні меблі обходяться в 1,5–2 рази дорожче. Окрім вартості матеріалів, у ціну входить проект, зарплата робітників.

Зараз ви читаєте новину «Денис Котяхов виготовив меблі для дитячої спальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути