Ароматний і ніжний. Як приготувати кролика у вині

Найкраще подавати з картопляним пюре

Кролик, пряжений у вині з гірчицею. Для кращого результату я обрав тільки ніжки, але ви можете брати і цілого (розрізаного на частини).

Інгредієнти:

4 ніжки кролика (або 1 цілий)

2 великі цибулини

100 г вина білого сухого

олія для смаження

сіль, перець, чебрець та розмарин

1 ст. л. борошна

1 ст. л. вершкового масла

1,5 ст. л. ложки зернової гірчиці

Приготування:

Ніжки промили, просушили, обсмажили на олії з двох сторін, відклали убік. На тій самій пательні відразу ж обсмажуємо нарізану довільно цибулю. Можна додати олії за потреби. Смажимо, постійно помішуючи.

Коли цибуля гарно обсмажилася і пахне на всю квартиру, додаємо білого вина, доводимо до кипіння і варимо 2−3 хвилини. Додаємо кролячі ніжки, сіль, перець, трави та трохи питної води (чи бульйону за бажанням).

Накриваємо кришкою та томимо на повільному вогні години 2−2,5 — залежить від кролика.

Періодично перевертаємо ніжки, щоб вони постійно знаходилися в соусі з усіх боків. Чим повільніше вогонь — тим краще, чим довше пряжимо — тим смачніший кролик.

Чим повільніше вогонь — тим краще, чим довше пряжимо — тим смачніший кролик

Коли м'якоть стане ніжною-ніжною, виймаємо ніжки, викладаємо всю рідину з пательні на сито і протираємо цибулю.

Окремо я зробив з борошна та олії соус Ру — ним я трохи загущую протерту цибулю з бульйоном, додаю гірчицю і пробую на сіль. Доводжу до смаку, як мені подобається. Повертаю ніжки із соусом на пательню та тушкую ще хвилин 10−15.

Найкраще подавати з картопляним пюре або з вашим улюбленим гарніром. За бажанням можна додавати сметану, гриби або чорнослив — але не усе разом.

Також якщо відокремити м'ясо від кісток, то його можна використати для приготування будь-якої пасти. І навіть лазаньї.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі