Ароматний і ніжний. Як приготувати кролика у вині
Найкраще подавати з картопляним пюре
Кролик, пряжений у вині з гірчицею. Для кращого результату я обрав тільки ніжки, але ви можете брати і цілого (розрізаного на частини).
Інгредієнти:
4 ніжки кролика (або 1 цілий)
2 великі цибулини
100 г вина білого сухого
олія для смаження
сіль, перець, чебрець та розмарин
1 ст. л. борошна
1 ст. л. вершкового масла
1,5 ст. л. ложки зернової гірчиці
Приготування:
Ніжки промили, просушили, обсмажили на олії з двох сторін, відклали убік. На тій самій пательні відразу ж обсмажуємо нарізану довільно цибулю. Можна додати олії за потреби. Смажимо, постійно помішуючи.
Коли цибуля гарно обсмажилася і пахне на всю квартиру, додаємо білого вина, доводимо до кипіння і варимо 2−3 хвилини. Додаємо кролячі ніжки, сіль, перець, трави та трохи питної води (чи бульйону за бажанням).
Накриваємо кришкою та томимо на повільному вогні години 2−2,5 — залежить від кролика.
Періодично перевертаємо ніжки, щоб вони постійно знаходилися в соусі з усіх боків. Чим повільніше вогонь — тим краще, чим довше пряжимо — тим смачніший кролик.
Чим повільніше вогонь — тим краще, чим довше пряжимо — тим смачніший кролик
Коли м'якоть стане ніжною-ніжною, виймаємо ніжки, викладаємо всю рідину з пательні на сито і протираємо цибулю.
Окремо я зробив з борошна та олії соус Ру — ним я трохи загущую протерту цибулю з бульйоном, додаю гірчицю і пробую на сіль. Доводжу до смаку, як мені подобається. Повертаю ніжки із соусом на пательню та тушкую ще хвилин 10−15.
Найкраще подавати з картопляним пюре або з вашим улюбленим гарніром. За бажанням можна додавати сметану, гриби або чорнослив — але не усе разом.
Також якщо відокремити м'ясо від кісток, то його можна використати для приготування будь-якої пасти. І навіть лазаньї.