Як приготувати гарбузовий тірамісу
Ділюся рецептом смачного десерту
Інгредієнти для бісквіту савоярді (вийшло 20 шт):
105-110 г білків
80 г цукрової пудри
дрібка солі
3 шт (50 г) жовтків
25 г цукрової пудри у тісто
75 г борошна
5 г цукрової пудри на посипку
Збиваю білок з 80 г цукрової пудри та сіллю у м'яку піну. Окремо збиваю жовтки з 25 г цукрової пудри у досить стійку піну. Змішую обережно жовтки з білком і через сито додаю борошно. Обережно вимішую лопаткою, не дуже довго.
Викладаю на пергамент ложкою круглі невеликі форми - менше ніж діаметр стакану.
Зверху тісто посипаю цукровою пудрою - з неї при випіканні утвориться цукрова скоринка.
При випіканні утвориться цукрова скоринка
Випікаю близько 9 хвилин при 190 градусів.
Тепер готуємо крем маскарпоне з гарбузовим пюре:
250 г маскарпоне
200 г цукрової пудри
200 г гарбузового пюре
120 г вершків 30%
Трішечки кориці (за бажанням)
Кімнатної температури маскарпоне змішую з пудрою, додаю гарбузове пюре і корицю. Окремо збиваю 120 г вершків і додаю до суміші.
Інгредієнти для школадного соусу:
50 г кави еспресо
50 г води
75 г чорного шоколаду 70%
20 г амаретто чи коньяку
Змішати воду і готову каву, додати шматочки шоколаду, довести постійно помішуючи до кіпіння. Варити до загустіння пару хвилин, помішуючи вінчиком. Охолодити і додати лікер.
Збирати тірамісу дуже просто:
⁃ просочую бісквітне печиво савоярді у шоколадно-кавовому соусі, кладу першим шаром на дно ємності, у якій подаватиму;
⁃ зверху кладу ложку гарбузово-сирної суміші;
⁃ знов просочене печиво;
⁃ завершую шаром гарбузово-сирного крему.
Дайте постояти у холодильнику 3-4 години
Дайте постояти у холодильнику 3-4 години і можна їсти.
Посуд для подачі ви можете обирати будь-який: стакани, креманки або збирати усе навіть у великій ємності.
Коментарі