Як приготувати гарбузовий тірамісу

Ділюся рецептом смачного десерту

Інгредієнти для бісквіту савоярді (вийшло 20 шт):

105-110 г білків

80 г цукрової пудри

дрібка солі

3 шт (50 г) жовтків

25 г цукрової пудри у тісто

75 г борошна

5 г цукрової пудри на посипку

Збиваю білок з 80 г цукрової пудри та сіллю у м'яку піну. Окремо збиваю жовтки з 25 г цукрової пудри у досить стійку піну. Змішую обережно жовтки з білком і через сито додаю борошно. Обережно вимішую лопаткою, не дуже довго.

Викладаю на пергамент ложкою круглі невеликі форми - менше ніж діаметр стакану.

Зверху тісто посипаю цукровою пудрою - з неї при випіканні утвориться цукрова скоринка.

При випіканні утвориться цукрова скоринка

Випікаю близько 9 хвилин при 190 градусів.

Тепер готуємо крем маскарпоне з гарбузовим пюре:

250 г маскарпоне

200 г цукрової пудри

200 г гарбузового пюре

120 г вершків 30%

Трішечки кориці (за бажанням)

Кімнатної температури маскарпоне змішую з пудрою, додаю гарбузове пюре і корицю. Окремо збиваю 120 г вершків і додаю до суміші.

Інгредієнти для школадного соусу:

50 г кави еспресо

50 г води

75 г чорного шоколаду 70%

20 г амаретто чи коньяку

Змішати воду і готову каву, додати шматочки шоколаду, довести постійно помішуючи до кіпіння. Варити до загустіння пару хвилин, помішуючи вінчиком. Охолодити і додати лікер.

Збирати тірамісу дуже просто:

⁃ просочую бісквітне печиво савоярді у шоколадно-кавовому соусі, кладу першим шаром на дно ємності, у якій подаватиму;

⁃ зверху кладу ложку гарбузово-сирної суміші;

⁃ знов просочене печиво;

⁃ завершую шаром гарбузово-сирного крему.

Дайте постояти у холодильнику 3-4 години

Дайте постояти у холодильнику 3-4 години і можна їсти.

Посуд для подачі ви можете обирати будь-який: стакани, креманки або збирати усе навіть у великій ємності.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі