Чебурек готовий, коли він починає "надуватися"
Додайте воду, щоб фарш був соковитий
Давно не їв такої їжі. Так, можливо вона не настільки корисна, як хотілося б, але неймовірно смачна.
Інгредієнти:
борошно - 300 г
вода - 200 г
сіль - за смаком
м'ясний фарш - 250 г
помідор - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
сир - 150 г
спеції - за смаком
олія без запаху - 500 г
Приготування:
Узяв 275 грамів борошна, сіль та залив гарячою водою — приблизно 70 градусів. Перемішав дерев'яною ложкою. Залишив трохи охолонути і ще досить теплим добре вимішав, додаючи необхідну кількість борошна. Робив еластичне, але не дуже туге тісто. Залишив під мискою відлежатися.
Я обожнюю чебуреки з томатами та сиром, тож узяв м'ясо і додав натерті на тертці дуже дрібно цибулю, цілий томат і сир. Додав ароматну сіль з травами. Ви можете також додати будь-яку зелень, яка є під рукою. Потім додав ще 25 г води — щоб фарш був дуже соковитим.
До речі, я взяв дрібну тертушку, бо не знайшов звичайну, але рекомендую більш крупну — мені подобається, коли можна побачити шматочки різних продуктів.
На столі добре, тоненько розкатав шматочок тіста, додаючи борошно, і вирізав круг за допомогою кришки від сковороди.
Поклав добру ложку фаршу, закрив краї, випускаючи надлишкове повітря, і закріпив виделкою. Так зробив заздалегідь пів партії.
Розігрів олію на досить великому вогні, перевірив, як смажиться шматочок тіста. А далі клав по дві штуки і смажив десь майже хвилину з однієї сторони і хвилину з іншої. Колір в мене виходив краще, коли смажив по одному. Або можно брати більше олії.
Чебурек готовий, коли він починає "надуватися" — це всередині закипіла начинка. Тоді його треба швидко і обережно знімати на паперову серветку.
Їсти краще склавши пополам, так, щоб утворився "конверт" і не витікав сік.
Коментарі