Чебурек готовий, коли він починає "надуватися"

Додайте воду, щоб фарш був соковитий

Давно не їв такої їжі. Так, можливо вона не настільки корисна, як хотілося б, але неймовірно смачна.

Інгредієнти:

борошно - 300 г

вода - 200 г

сіль - за смаком

м'ясний фарш - 250 г

помідор - 1 шт.

цибуля - 1 шт.

сир - 150 г

спеції - за смаком

олія без запаху - 500 г

Приготування:

Узяв 275 грамів борошна, сіль та залив гарячою водою — приблизно 70 градусів. Перемішав дерев'яною ложкою. Залишив трохи охолонути і ще досить теплим добре вимішав, додаючи необхідну кількість борошна. Робив еластичне, але не дуже туге тісто. Залишив під мискою відлежатися.

Я обожнюю чебуреки з томатами та сиром, тож узяв м'ясо і додав натерті на тертці дуже дрібно цибулю, цілий томат і сир. Додав ароматну сіль з травами. Ви можете також додати будь-яку зелень, яка є під рукою. Потім додав ще 25 г води — щоб фарш був дуже соковитим.

До речі, я взяв дрібну тертушку, бо не знайшов звичайну, але рекомендую більш крупну — мені подобається, коли можна побачити шматочки різних продуктів.

На столі добре, тоненько розкатав шматочок тіста, додаючи борошно, і вирізав круг за допомогою кришки від сковороди.

Поклав добру ложку фаршу, закрив краї, випускаючи надлишкове повітря, і закріпив виделкою. Так зробив заздалегідь пів партії.

Розігрів олію на досить великому вогні, перевірив, як смажиться шматочок тіста. А далі клав по дві штуки і смажив десь майже хвилину з однієї сторони і хвилину з іншої. Колір в мене виходив краще, коли смажив по одному. Або можно брати більше олії.

Чебурек готовий, коли він починає "надуватися" — це всередині закипіла начинка. Тоді його треба швидко і обережно знімати на паперову серветку.
Їсти краще склавши пополам, так, щоб утворився "конверт" і не витікав сік.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі