Світоліній бракує такого тренера, як у Джоковича

Медведєв влаштував театр у фінальному матчі Australian Open

Новаку Джоковичу не було рівних на Australian Open. По сербу можна виявити динаміку дії карантину на гравців, які перед турніром провели два тижні на ізоляції.

Перший тиждень у нього був складний. Новак грав доволі важко. Був непростий матч проти Тейлора Фріца. Через травму було незрозуміло, чи Новак продовжить виступати в Мельбурні. Але фінал він відіграв дуже правильно і професійно. Стратегія вирішальної гри вимагала великої готовності. Джокович її показав. Серб відразу вирішив все довести на корті. З перших геймів почав "бити".

Чому Даниїл Медведєв не зміг чинити опір у фіналі? У фінальному матчі він перейшов лінію, де впевненість трансформувалася в самовпевненість. Коли росіянин у перших геймах побачив, що ця самовпевненість ні на чому не тримається, то у нього виникли проблеми. Медведєв зібрався на певний момент. Коли напруга першого сету досягла максимуму – все закінчилося. Росіянин почав грати в театр, махати руками, щоб знайти хоч якийсь кураж, але його не виявилося. Це все наслідок двадцяти перемог поспіль – саме стільки він не програвав до зустрічі з Джоковичем.

Для серба це був 28 фінал "Шолому", для росіянина – другий. Зрозуміло, що Джокович краще знає, як грати такі матчі.

Тепер у Джоковича 18 титулів "Великого Шолому", у Роджера Федерера та Рафаеля Надаля – по 20

Тепер у Джоковича 18 титулів "Великого Шолому", у Роджера Федерера та Рафаеля Надаля – по 20. Уболівальники постійно сперечаються, хто стане найкращим у історії, але я не мислю такими категоріями. Скажу лише, що наступний "Шолом" - грунтовий "Гаррос", і там фаворитом буде, як завжди, Надаль.

У жінок перемогла японка Наомі Осака. Вона сьогодні нагадує молоду Серену Вільямс, яка добре рухалася по корту і мала потужний удар. Осака має всі чесноти для успіху в тенісі. В неї характер такий, що дозволяє приймати себе таку, як вона є. Не всі готові з собою миритися, якщо щось не виходить. Вже після фіналу Наомі сказала, що вона була готова до своєї поганої гри. Фінал був жахливий. Я від нього не отримав ніякого задоволення. Японка використовувала те, що у неї було. Дженіфер Бреді програла собі та власним нервам. Це було очікувано.

Жіночий фінал був жахливий

Років десять тому ніхто не міг подумати про п'ятірку найсильніших для Еліни Світоліної, а зараз вимагаємо, щоб вона здобувала "Шолом". Якщо все складеться, то вона має шанс перемогти.

1/8 фіналу в Австралії - це хороший результат. Програла Джессіці Пегулі, бо не знала чого чекати від американки. У команді Еліни бракує досвіду розуміння ментальних ситуацій. "Шолом" – це не простий турнір. Потрібно втримати тонус, щоб на 14-й день змагань бути готовим на всі сто, як Джокович. Це вміння і досвід. Як у тренера Новака Горана Іванішевича, який перемагав на Вімблдоні, коли цього ніхто не чекав і не вірив.

Світоліній не вистачає такої людини, яка підвела б її ментальність до готовності правильно розподілити зусилля, правильно ставитися до того, що у неї щось виходить або ні, справитися з суперницями, від яких вона не знає чого чекати.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі