Надаль має певну перевагу над Джоковичем

На користь серба може бути закритий дах

11 жовтня о 16:00 за Києвом буде розіграний останній "Шолом" 2020-го року. В умовах пандемії це "Ролан Гаррос". На корт вийдуть одвічні суперники: 33-річний серб Новак Джокович та на рік старший Рафаель Надаль з Іспанії. Перша та друга ракетки світу відповідно.

Якщо говорити про якість гри у півфіналах, то гра серба у перших двох сетах півфіналу проти Стефаноса Ціціпаса мені сподобалася більше, ніж гра в іншому півфіналі Рафаеля Надаля проти Дієго Шварцмана. Але Рафа – дуже хороший руйнівник чужої гри. Якби Новак зміг виграти у Ціціпаса у трьох сетах замість п'яти, то я б більше очікував успіху у фіналі від Джоковича, ніж від Надаля. Але серб "затримався" на корті, мав проблеми у третьому та четвертому сетах. Я не впевнений, що він впорається з Надалем.


Іспанець - це "земляний черв'як". Йому найбільш зручно грати на ґрунтових покриттях "Ролан Гаррос". Що стосується Джоковича, то він захисник, який грає в активний захист, контратакувальний теніс. За стилем, його ігровому темпераменту ґрунт Джоковичу підходить також. Але Надаль народився на ґрунті, а Новак тільки став на ноги на цьому покритті. Тому перевага в іспанця є.

Надаль - це "земляний черв'як". Джокович – захисник


Корт Філіпа Шатріє, де пройде фінал, має дах. Тому осінні примхи погоди не зіпсують гри, але матимуть значення для теннісістів. Надаль більше звик грати на вулиці, на відкритому корті. Коли закривають дах, забирається фактор вітру, фактор простору, все стає стиснутим. Надаль - гравець, який грає доволі широко, розташовується на задній лінії. Тому, якщо закриють дах, то для Джоковича це буде перевагою.

Якщо Надаль виграє фінал, то це для нього буде сота перемога на Відкритому чемпіонаті Франції у кар'єрі. Програв тільки двічі. Зокрема, Джоковичу у чвертьфіналі-2015. Навряд чи хто таке зможе повторити такі цифри. Можливо, бажання здобути соту перемогу саме у фіналі матиме тиск на іспанця. Але Надаль настільки досвідчена та практична людина, що повинен вирішити цю проблему.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі