Ексклюзиви
неділя, 21 лютого 2021 14:34

Джокович виніс росіянина у фіналі Australian Open

Джокович виніс росіянина у фіналі Australian Open
Новак Джокович виграв Australian Open втретє поспіль. Фото: Reuters

Сербський тенісист 33-річний Новак Джокович виграв відкритий чемпіонат Австралії – 2021. У фінальному поєдинку він "розбив" на вісім років молодшого росіянина Данила Медведєва – 7:5, 6:2, 6:2.

Джокович став дев'ятиразовим переможцем турніру. Він ніколи не програвав, якщо доходив у ньому принаймні до півфіналу. Проте і Медведєв виграв 20 матчів поспіль, а в останніх трьох особистих зустрічах з чотирьох перемагав Джоковича.

Сила росіянина була настільки великою, що його поставили практично на один рівень з визнаним фаворитом турніру. Проте у п'ятисетових поєдинках, а саме такий формат ще зберігається на Шоломах, росіянину протиставити сербу було нічого. Два роки тому менш досвідчений та витривалий Медведєв програв Джоковичу у чотирьох партіях. Сьогодні - в трьох.

Сила росіянина була настільки великою, що його поставили практично на один рівень з визнаним фаворитом турніру. Проте у п'ятисетових поєдинках, а саме такий формат ще зберігається на Шоломах, Медведєв нічого не міг протиставити супернику

Все тому, що Новак був сконцентрований з першої і до останньої хвилини миті матчу, який тривав годину і 53 хвилини. Він провалив тільки п'ятий гейм першого сету, коли віддав свою подачу. Але загалом дуже добре грав на прийомі, на початку матчу скорочував розіграші, в яких молодший суперник почувався впевненіше, а потім, коли вибив Медведєва з психологічної колії, "погодився" на обмін ударами. У Джоковича добре працювала подача – наслідок роботи з тренером Гораном Іванішевичем, для якого це перший повноцінний Шолом у ролі тренера.

Новак Джокович – 18-разовий переможець турнірів Великого Шолома. У його одвічних суперників, швейцарця Роджера Федерера та Рафаеля Надаля з Іспанії, по 20 подібних титулів. Наступний турнір стартує 23 травня – "Ролан Гаррос", грунтовий Шолом, який проходить у Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джокович ушосте став найкращим тенісистом року

У жінок турнір виграла 23-річна Наомі Осака з Японії. У фінальному матчі вони обіграла американку Дженіфер Бреді - 6:4, 6:3. Осака - чотириразова переможниця "Шоломів": по два рази вона вигравала чемпіонати Австралії та США.

Зараз ви читаєте новину «Джокович виніс росіянина у фіналі Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути