Зеленський сумує за наївною Україною

Люди вже не ведуться на шоу

16 грудня 2020 року Центр Разумкова оприлюднив результати соціологічних досліджень, про які одразу скажу: це катастрофа.

20 відсотків респондентів назвали Володимира Зеленського політиком року, хоча наприкінці 2019‑го таку оцінку давали 46 процентів опитаних. Кількість симпатиків разюче скоротилася.

Найсумніша для Зеленського новина – 42 відсотки назвали його розчаруванням року. Президент – беззастережний переможець у цій номінації. Він обійшов навіть Covid – "проблему року" з оцінкою 27,5 відсотка голосів. А це, погодьтеся, було непросто.

16,5 відсотка респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 67 – протилежної думки. Торік ці показники становили відповідно 44 і 36 відсотків.

71 процент відзначили погіршення ситуації в країні. Поліпшилася вона для 3 відсотків. Залишилася незмінною для 20. Геть інші оцінки фіксували соціо­логи 2019 року: 29, 14 і 47 відсотків відповідно.

2019‑го Україна проголосувала за "хорошого хлопця", який не крастиме. Але з'ясувалося, чесності недостатньо, аби щодня приймати рішення, які визначають життя мільйонів. Ми побачили, що "хороший хлопець" насамперед хороший для власників України. В їхніх інтересах – нові умови кредитування, тарифи, ринок землі. А що для мільйонів українців? Правильно – президентський медіакреатив.

Телевізійні канали, за окремими винятками, беззастережно компліментарні до влади. А Зеленський випромінює позитив. Та в системі стався збій. Люди вже не ведуться на шоу. Обличчя смутнішають. А усмішки дедалі більше нагадують оскал.

Обличчя смутнішають. А усмішки дедалі більше нагадують оскал

І це непокоїть Володимира Зеленського. Він сумує за наївною Україною, яка аплодувала йому і з дитячим щиросердям зробила своїм президентом. І суть справи він бачить не в тім, що час спливає, життя людські минають, а країна не бачить навіть натяку на вирішення ключових проблем. Причина тотального песимізму, вважає президент, не його безпорадність і некомпетентність, а соціальні мережі й невдячні блогери, які кидаються "брудом на вентилятор".

Пане президенте, роззирніться: може, вентилятор десь неподалік?

Повну версію матеріалу читайте в журналі "Країна" від 12 січня.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі