Прихід Луческу нагадує повернення Лобановського

"Гент" виявився слабшим за АЗ

Навіть невпевнені перемоги приносять "Динамо" психологічну міць. Прихід Луческу нагадує повернення Лобановського наприкінці 1996-го. Зовні Валерій Васильович нічого не міняв, але в команди виросли крила.

Ще одна причина – Мірча Луческу намагається не тасувати стартовий склад. І навіть, якщо деякі футболісти відверто випадають із гри, в наступній грі вони знову на полі. Так тренується зіграність і вселяється впевненість.

Кияни неочікувано для мене беззаперечно домінували в перші 20 хвилин гри. Далі ініціативу перебрали господарі, бо Де Пена та Родрігеш почали недопрацьовувати в обороні, а Шапаренко не встигав перекривати вільні зони. Так "Гент" зрівняв рахунок після кутового з центральної зони, хоча загалом претензій до пари Забарний – Миколенко не повинно було бути.

Ключовим у матчі стало вилучення Романа Безуса – як на мене, найсильнішого гравця в складі "Гента". Мірча Луческу відреагував миттєво – зробив дві заміни. Це свідчить про те, що, попри півторарічну паузу, він перебуває у відмінній тренерській формі. Я звернув увагу, як ішов з поля Родрігеш при Михайличенку – відсварювався, показував усім своїм виглядом, що дуже незадоволений. А в Генті він навіть біг з поля.

Ключовим у матчі стало вилучення Романа Безуса

Вихід Циганкова і Вербича дозволив динамівцям дотиснути суперника. Особливо добре увійшов у гру Віктор – тричі поспіль ударив по воротах. Один із таких ударів перетворився на гольовий пас для Де Пени.

Суперник виявився загалом слабшим за АЗ. Команда розбалансована. Всі ті пертурбації, які відбувалися на початку сезону, учора проявилися. Мабуть, мав рацію Белені, коли не випускав Романа Яремчука. Він справді був не готовий до гри. Учорашня травма це підтверджує.

Повторний матч не буде відкритим. За Луческу "Динамо" грає дуже раціонально. Зараз киянам головне - результат, тому вони гратимуть дуже обережно. Бельгійцям навпаки – нічого втрачати й вони бігтимуть уперед. Хоча втрата Яремчука й Безуса для "Гента" може виявитися катастрофічною.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі