четвер, 17 вересня 2020 06:01

"Динамо" успішно стартувало у кваліфікації Ліги чемпіонів

Київське "Динамо" перемогло нідерландський АЗ у третьому, передостанньому, раунді кваліфікації Ліги чемпіонів — 2:0. М'ячі забивалися у другому таймі. Їх автори — Жерсон Родрігеш і Микола Шапаренко.

Через щільність грального календаря протистояння на цій стадії складалося з одного поєдинку. Він пройшов у Києві без глядачів.

— Головна відмінність нинішнього "Динамо" — гарна організація, структурованість і дисципліна на полі. Це все робота нового тренера Мірчі Луческу, — каже колишній нападаючий тернопільської "Ниви" Ігор Яворський, 61 рік. — Ніколи не бачив ні за Хацкевича, ні за Михайличенка, попередніх наставників, щоб крайні ­півзахисники так поверталися в оборону. А Де Пена та Родрігеш це робили. Луческу заряджає енергією всю команду. Він постійно в русі, живе грою, а не куняє на лаві запасних. Хоча йому 75 років.

Кияни не мають яскраво вираженого таранного нападаючого. Це обмежує їхні тактичні побудови, бо в атаці немає кому зачепитися за м'яч, виграти верхову подачу. Тому в поєдинках із рівними чи сильнішими суперниками кияни грають строго від оборони, вичікуючи помилку суперника. Перший тайм гри проти АЗ видався вкрай обережний. Запровадивши одноматчеве протистояння, УЄФА ризикує "засушити" гру. Суперники насамперед дбають про безпеку власних воріт. Так було і з киянами. Щоправда, в другому таймі Луческу знайшов для гравців потрібні слова. Кияни "ввімкнули" швидкість, у їхніх діях з'явилася впевненість. Плюс фізично підсіли гравці АЗ. В обороні гостей з'явилися вільні зони, куди стали вриватися динамівці.

Наступний суперник "Динамо" — бельгійський "Гент". Це не італійці й не іспанці, з якими нам було би важко. Переглянув гру Яремчука і його партнерів ("Гент" удома переграв австрійський "Рапід" — 2:1. — ГПУ). "Гент" проти "Рапіда" грав від оборони й вибігав у стрімкі контратаки. Очевидно, що Луческу не вдасться двічі зіграти в одному й тому ж стилі. Доведеться щось видумувати, забивати швидкий м'яч. Хоча загалом "Гент" слабший за АЗ.

Перший матч "Гент" — "Динамо" пройде в Бельгії 23 вересня, середа. Повторний у Києві — 29 вересня, вівторок. Переможець протистояння потрапить до групового турніру Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" успішно стартувало у кваліфікації Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути