Ексклюзиви
четвер, 29 липня 2021 07:55

Першу нагороду Олімпіади для України виборола Дарія Білодід
3

Ігор Рейзлін виграв медаль Олімпіади у 37 років
Фото: REUTERS
Українка Дарія Білодід (у білій формі) в сутичці за третє місце перемогла ізраїльтянку Ширу Ришоні
Олена Костевич та Олег Омельчук стоять на п’єдесталі у Токіо, Японія, 27 липня 2021 року. Здобули бронзу

Україна має три бронзові медалі після чотирьох змагальних днів Олімпіади. Першу нагороду виборола дзюдоїстка 20-річна Дарія Білодід. Це дебютна олімпійська медаль у жіночому дзюдо для на нашої країни.

У півфіналі Білодід зустрічалася з японкою Фуною Тонакі — однією з фавориток на золоту медаль Ігор. Раніше українка двічі перемагала цю суперницю у фіналах чемпіонату світу.

Але півфінал Олімпіади не вдався. На початку сутички Дарія провела прийом, та його не зарахували. Суперниці не змогли набрати очки в основний час, і місце у фіналі визначив додатковий. Тонакі вдалося перемогти. У фіналі їй забракло сил після напруженого матчу проти українки — вона програла Дістрії Краснікі з Косова.

За бронзу Білодід боролася з ізраїльською дзюдоїсткою Широю Ришоні. Українка перемогла на 10 років старшу суперницю наприкінці сутички, показавши характер.

Білодід була однією з наших головних надій на золоту медаль у Токіо. Вона дворазова чемпіонка світу. Це її перша Олімпіада.

Бронзову нагороду олімпійського турніру шпажистів виграв українець 37-річний Ігор Рейзлін.

До 33 років Ігор показував посередні результати. У такому віці багато хто вже завершує кар'єру, а в Рейзліна несподівано почався розквіт.

2017-го він здобув дві "бронзи" на етапах Кубка світу. 2019-го виграє "золото" на Кубку світу в Казані. Того ж року стає бронзовим призером чемпіонату світу.

Прогрес Рейзліна був такий очевидний, що він став третім шпажистом світового рейтингу. Як лідер збірної України він і поїхав на Олімпіаду до Токіо. Програв там лише одну зустріч — у півфіналі французу Ромену Каннону. У боротьбі за "бронзу" переміг італійця Андреа Сантареллі, якому доти тричі поступався.

У вівторок українська стрілкиня Олена Костевич, 36 років, виграла свою першу медаль на Олімпіаді-2020. Із пневматичного пістолета на відстані 10 м вони в парі з 38-річним Олегом Омельчуком завоювали бронзову нагороду.

Олімпійські Ігри в Токіо стали п'ятими в кар'єрі Костевич. На попередніх їй вдалося здобути три нагороди: "золото" — 2004 року та дві "бронзи" 2012-го.

Медаль у Токіо стала для Костевич четвертою. І за цим показником вона вийшла на друге місце серед українських олімпійців. Більше тільки у плавчині Яни Клочкової — п'ять.

Головні наші надії на "золото" у найближчі дні пов'язані з плавцем Михайлом Романчуком. У неділю, 1 серпня, він має виступити на коронній дистанції — 1500 м вільним стилем.

Ранком четверга, 29 липня, Романчук плив фінал на 800 метрів. Кваліфікацію змагань він виграв, установивши олімпійський рекорд.

Зараз ви читаєте новину «Першу нагороду Олімпіади для України виборола Дарія Білодід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути