Луческу можуть звільнити. Тому він плює на гру заради результату

"Динамо" в матчах з "Колосом" та "Інгульцем" може втрачати очки

Гру "Динамо" проти АЗ можна розділити на дві складові – результат і якість. Результату досягнуто, команда вийшла до наступного раунду й заробила 5 мільйонів євро. Тепер має шанс заробити ще 30.

Порадувала ігрова дисципліна в команді. З точки зору якості гри все набагато гірше. Я би сказав, що за останні п'ять років це одна із найслабкіших ігор, яку я бачив. Особливо катастрофічний стан в атаці. Супряга майже зовсім не зустрічається з м'ячем і не шукає його. Група атаки взагалі розраховує лише на удачу. Якби в найкращі часи "Шахтаря" Луческу суперник зіграв би в таку гру, то Мірча не лишив би від нього каменю на камені. Тактика – жахливо примітивна, розмови про сучасну гру – так і лишилися розмовами. Перший удар відбувся на 45-й хвилині, перший кутовий – на 72-й. 75-річний Луческу зараз нагадує молодого й злого тренера, який, наплювавши на гру, все ставить на результат, бо без цього завтра його можуть звільнити. Цікаві були репліки Луческу під час гри. Це нагадувало першу й другу лігу:

"Винос!", – кричить Мірча. Або: "Не фолити!"

Фактично місце сидіння визначає точку зору тренера. Є контракт – граємо на результат. Нема контракту – можна говорити про яскраву гру. Якщо в "Шахтарі" Луческу був у теплій ванній, то зараз – за колючим дротом.

Якщо в "Шахтарі" Луческу був у теплій ванній, то зараз – за колючим дротом

Зрозуміло, що команда має підстави нарікати на травми п'яти основних гравців. Все це так, але загальне враження залишається гнітючим. В матчах з "Десною", "Колосом" і навіть "Інгульцем" "Динамо" втрачатиме очки.

Багато прочитав похвали на адресу Забарного. Не бачу підстав для оптимізму. Не забив у свої ворота й уже добре. Його гра – не рівень основного складу. Десь так починав і Сирота, але де він зараз?

Щодо зустрічі з "Гентом", то мене лякає двоматчеве протистояння. Якби з АЗ теж грали два матчі, то цілком могли би програти. Очевидно, тренер фламандців уважно перегляне гру "Динамо" проти АЗ і зробить висновки. Навряд чи Луческу здивує його тактикою. Тому очікую, що боротьба буде важчою.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі