Ще кілька корупційних скандалів у "Слузі народу" і Зеленський скаже, що їх не знає

Конверт – це головна партія парламенту. Там, як би партії не називалися, все одно рулять зелені папірці

Партія "Слуга народу" не носій рейтингу. Якби вона називалась "Зе-партія", то була б ні гіршою, ні кращою. Це така нейтральна, аморфна структура, носій потенційних корупційних ризиків.

Якщо рейтинг Зеленського просяде нижче 30%, то у СН до кінця року буде менше 15% і вона втратить лідерство.

По-друге, якщо цьогоріч рейтинг Зеленського сяде нижче 30%, це може означати, що термін до кінця він не добуде. Рейтинг 73% конкуренти не вміють розбирати, бо це віра, надія серед виборця. А 30% - розберуть.

Виходить, все що до 30% - команда розвалює сама. Через різні корупційні скандали, неналежну поведінку, стратегічні помилки.

Якщо Зеленський просяде нижче 30%, політичні конкуренти можуть загнати його у глухий кут і дати уряд, на який він взагалі не впливатиме. А під носом буде шалена корупція.

Зараз "Слуга народу" – найбільш поінформована партія з точки зору, що буде за тиждень-два. Оскільки Банкова – головний законодавець політичної моди в країні. "Слуги" першими перед місцевими виборами почали вішати борди. Всі зрозуміли: ага, якщо вони заплатили за борди, значить кампанія буде.

У підготовці партії Зеленського до виборів депутати шукали відмазки, щоб не йти у мери обласних центрів. Зеленський думав, що вони готують суперпереможні кампанії. А вони готували причини, чому не можуть піти.

Якщо порівнювати з футбольною прем'єр-лігою, то СН виглядає командою, яка може вийти до Ліги чемпіонів. Але зливає за гроші матчі, бо там грати не хоче.

Якщо порівнювати з футбольною прем'єр-лігою, то СН виглядає командою, яка може вийти до Ліги чемпіонів. Але зливає за гроші матчі, бо там грати не хоче

Люди, які рік тому могли взяти всі міста-мільйонники, всі обласні центри, сьогодні змагаються за 5-6. Або не хочуть вигравати, або втратили шанс на великі зміни.

Після корупційного скандалу з нардепом Юрченком може з'явитися ще таких 3-4 і далі ситуація з рейтингом буде неконтрольована, може піти стрімко донизу. Люди будуть розчаровуватися.

"Слуги народу" давно не виходили до людей. Половина заховались за мандати, отримують свої конверти і у них все прекрасно. Їм місцеві вибори не потрібні. А громадяни, які голосують, вони ж чекають, що великий образ Зеленського зараз прийде на місця і вирішить проблему у селі, місті. А виявляється, що на місцях не видно, як виглядає ця команда. Бо там нікого на вибори не поставили. А потім буде велика хвиля розчарування. І "давайте зробимо їх" вже може не пройти.

Зараз не видно, що команда Зеленського сиплеться. Навіть Юрченка генпрокурор не здає. Карати можуть всередині команди. Наприклад, декілька голів ОДА йдуть у мери. Карають так.

У команді немає гучних відставок. Навіть можлива відставка уряду не буде означати, що команда сиплеться. Команда – це Банкова і частина фракції.

За рік "Слуга народу" виглядає як медійний бренд, але партії по факту ще немає. Думаю, вони і не хочуть. З БПП теж партію не зробили, зараз вона більше схожа на секту фантів Порошенка.

Не виключаю, що через корупційні скандали, коли СН понизиться в рейтингу, Зеленський скаже: "Я їх не знаю. Не маю відношення до парламенту, це окрема гілка влади. Партія перейменовується". Дистанціюється. Мовляв, це якісь "чорти", одні злодії, а він чесний. Щоб не мати токсичного удару по собі. Але не публічно буде домовлятися із тими, з тими.

Парламентом сьогодні управляють не партійні ресурси, а корупція

Президенту, маючи рейтинг і прокуратуру, можна не мати партії, але мати конституційну більшість у парламенті. За великим рахунком, парламентом сьогодні управляють не партійні ресурси, а корупція. Конверт - це головна партія парламенту. Там, як би партії не називалися, все одно рулять зелені папірці

Ситуація із партіями в Україні така, що вони менш впливові, ніж телевізійні канали. Ними ніхто не хоче займатися. Якщо якась посиплеться, люди скажуть: ну і що. Голосують не за партію, а за її лідера. А діяльність партії імітується. Як із пожертвами від пенсіонерів "Батьківщині" Тимошенко.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі