Вступайте в переговори, шукайте компроміс, але ніколи не бийте дітей

Знайдіть стимул для дитини чинити правильно

Підбір методів виховання дитини - важливий етап у житті батьків. Хтось вважає, що усі ситуації варто вирішувати лише мирним способом. Хтось - більш дієвого методу, ніж вдарити кілька разів, не має.

Чи можна бити дитину?

Мама і тато для дітей - це люди-маркери безпеки у зовнішньому світі. Коли хтось із батьків застосовує фізичну силу, то навколишній світ для дитини перестає бути безпечним.

Бити дитину не варто. Такі дії підривають її довіру до батьків. Від цього може з'являтися страх, скутість і комплекси.

Коли батьки б'ють дитину, вони демонструють поганий спосіб вирішення складних питань. Найімовірніше, їхній нащадок в майбутньому теж вдаватиметься до кулаків і бійок. Вирішення проблем мирним шляхом відійде на другий план.

Їхній нащадок в майбутньому теж вдаватиметься до кулаків і бійок

Що робити, якщо дитина не слухається?

По-перше, слід шукати можливість домовитися. Часто батьки вдаються до фізичного покарання тоді, коли не можуть по-іншому порозумітися з дитиною. Це - недолік самих батьків. Вони не вміють мотивувати дитину, щоб вона відмовилася від неправильної манери поведінки. Вступайте в переговори, пробуйте знайти компроміс і вирішити проблему мирним шляхом.

По-друге, знайдіть стимул для дитини чинити правильно. Робити це потрібно власними прикладом. Приміром, ви можете пообіцяти їй нову іграшку, або ж відмовити у покупці морозива. Важливо стримувати свою обіцянку.

По-третє, не кричіть і не обзивайте дитину. У покаранні не повинно бути нічого особистого. Потрібно, щоб дитина знала про наслідки і розуміла - що її чекатиме за непослух.

Володимир Гаріпов, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі