Навіщо владі потрібна "червона лінія"

Тенденції останніх кількох тижнів показують, що влада починає заграватися, поступово віджимаючи у людей громадянські права і свободи.

Україні потрібна своя "червона лінія" (red line), переступивши яку влада повинна отримати гідну відсіч від громадянського суспільства.

Тенденції останніх кількох тижнів показують, що влада починає заграватися, поступово віджимаючи у людей громадянські права і свободи, позбавляючи неугодних депутатів їх мандатів, переслідуючи окремі громадські організації, наступає на громадянські права і свободи, за які було так дорого заплачено на Майдані.

У зв'язку з цим, недостатньо лише тільки об'єднання демократичних сил в парламенті і громадському секторі. Паралельно, суспільство мусить саме накреслити "червону лінію" для влади, переступивши яку настануть незворотні наслідки. При цьому, громадські лідери та політики повинні публічно заявити про цю "лінії", а також можливі наслідки її порушення. Це може бути у вигляді маніфесту, релізу або усного звернення тих, хто користується найбільше довірою серед громадськості.

Не зустрічаючи особливого опору, влада і далі продовжить наступ на права і свободи

Не зустрічаючи особливого опору, влада і далі продовжить наступ на права і свободи не тому, що так вигідно президенту, прем'єру і комусь ще. Просто влада буде це робити інтуїтивно, намагаючись заповнити вакуум, і не даватиме поля для маневру небажаним системі.

Немає "червоної лінії" - значить немає перешкод - значить все дозволено! Якщо сьогодні громадянське суспільство не скаже своє чітке слово, то завтра можна прокинутися вже в іншій країні.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі