Коли не знаєте, чого хочеться

Після Великого посту та Великодня настали важкі часи для шлунку та голови))

Хочеться чогось хотіти, але не знаєш, чого))) Геть заплутуєшся у бажаннях, бо "зашкалює" кількість з'їденого хліба, м'яса і різних смаколиків. Та й господині втомлені від приготувань. Але годувати рідних все ж доводиться)

Тому ця публікація буде коротка - і текст, і тривалість приготування запропонованих страв. Дам три варіанти приготування курки. Ароматного м'яса, цікавого та вишуканого. Мені здається, ці рецепти вам сподобаються своєю простотою та вартістю.

Рецептами з приготування курки, звичайно, важко здивувати, але спробую;)

І ще додам трішки одеського гумору. Це не просто афоризм, а натяк для тих, хто взагалі не готує, або впевнені, що не вміють цього робити.

- Дорогая, давай договоримся: я говорю, что ЭТО очень вкусно, а ты больше ЭТО никогда не готовишь!

Так ось, з цими рецептами, вам не загрожує почути щось подібне)))

Отже:

Ароматна курочка

1½ кг курки
4 цибулини
4 картоплини
4 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
100 мл вина білого сухого
1 лимон
2 ч. л.орегано сушеного
сіль
чорний перець на смак
4 зубчики часнику

Спосіб приготування:
- Курку розрізати на 4 частини. Можна брати будь-які. Я готувала і стегна, і гомілки, і філе. Все працює!)
- Лимон теж розрізати на 4 частини.
- Кожен шматок курки натерти часточкою лимона і сумішшю солі, перцю й орегано.

До лимона додавала шматки апельсину або й замінювала лимони апельсинами.

- Я замінила ріпчасту цибулю - пореєм. Нарізати великими кільцями, картоплю помити, не чистити. Зробити поперечні надрізи, так, щоб не дорізати до кінця, часник розчавити. Фольгу скласти у два шари, щоб вийшов великий квадрат. На фольгу покласти квадрат пергаменту такої ж величини. Викласти курку по центру, поруч - картоплю і цибулю.

- Підняти краї "упаковки", полити оливковою олією і вином.

- Загорнути спочатку в пергамент, а потім у фольгу. Так зробити з усіма шматками курки. У мене виходить 4-6 порцій.

- Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько години.

- Потім конверти розгорнути. Дати курці й овочам запектися ще 15-20 хв.

М'ясо виходить дуже ніжне і смачне, з ароматом вина. Рекомендую брати хороше вино) Пам'ятаємо, що вино в стравах використовуємо те, що подаватимемо на стіл)

Курячі гомілки в паніруванні з кунжуту

1 кг курячих гомілок
3 ст. л. сметани
0,5 ч. л. гірчиці
кунжут (у мене йде 4-5 ст. л.)
100-120 г панірувальних сухарів
сіль
приправа для курки

Спосіб приготування:
- Курячі гомілки промити, натерти сіллю і приправою.

- Змастити сметаною, змішаною з гірчицею.

Я сметану замінювала натуральним йогуртом або кефіром.

- В окремій мисці змішати панірувальні сухарі і кунжут.
- Обваляти ніжки в суміші і викласти на деко, змащене олією.

- Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв.
- Готові ніжки викласти на листя салату і додати помідори або гарнір, який вам подобається.

У мене з'їдають без нічого. Не встигаю приготувати до цих гомілок бодай щось ))) Можу нашвидкуруч розрізати овочі або відкрити банку з консервацією.


Курячі стегна в ароматному томатному соусі

5-6 курячих стегон
250 г помідорів, консервованих у власному соку
2 жмені оливок без кісточок
3 шт. цибулі-шалот (можна замінити звичайною)
2 зубчики часнику
4 гілочки чебрецю
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. оцту бальзамічного
1 ч. л. копченої паприки
мелений чорний перець, сіль морська на смак.

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 200°С.

- Шалот і часник почистити, нарізати кружальцями і викласти у глибокий посуд.
- Додати копчену паприку, гілочки чебрецю, влити оливкову олію й оцет, посолити, поперчити.

- Викласти до цибулі з часником помідори у власному соку і курячі стегенця, перемішати.

- Додати оливки, ще раз перемішати.

- Курку зі спеціями перекласти у форму і запікати в розігрітій духовці до готовності.
- Під час запікання стегенця кілька разів перевернути, щоб з усіх боків вийшли золотистими.

Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують!"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі