Алла Желізняк
Я фінансист. Приготування страв - для мене це хобі, відпочинок
21.04.2015
2318

Коли не знаєте, чого хочеться

Після Великого посту та Великодня настали важкі часи для шлунку та голови))

Хочеться чогось хотіти, але не знаєш, чого))) Геть заплутуєшся у бажаннях, бо "зашкалює" кількість з'їденого хліба, м'яса і різних смаколиків. Та й господині втомлені від приготувань. Але годувати рідних все ж доводиться)

Тому ця публікація буде коротка - і текст, і тривалість приготування запропонованих страв. Дам три варіанти приготування курки. Ароматного м'яса, цікавого та вишуканого. Мені здається, ці рецепти вам сподобаються своєю простотою та вартістю.

Рецептами з приготування курки, звичайно, важко здивувати, але спробую;)

І ще додам трішки одеського гумору. Це не просто афоризм, а натяк для тих, хто взагалі не готує, або впевнені, що не вміють цього робити.

- Дорогая, давай договоримся: я говорю, что ЭТО очень вкусно, а ты больше ЭТО никогда не готовишь!

Так ось, з цими рецептами, вам не загрожує почути щось подібне)))

Отже:

Ароматна курочка

1½ кг курки
4 цибулини
4 картоплини
4 ст. л. оливкової олії Extra Virgin
100 мл вина білого сухого
1 лимон
2 ч. л.орегано сушеного
сіль
чорний перець на смак
4 зубчики часнику

Спосіб приготування:
- Курку розрізати на 4 частини. Можна брати будь-які. Я готувала і стегна, і гомілки, і філе. Все працює!)
- Лимон теж розрізати на 4 частини.
- Кожен шматок курки натерти часточкою лимона і сумішшю солі, перцю й орегано.

До лимона додавала шматки апельсину або й замінювала лимони апельсинами.

- Я замінила ріпчасту цибулю - пореєм. Нарізати великими кільцями, картоплю помити, не чистити. Зробити поперечні надрізи, так, щоб не дорізати до кінця, часник розчавити. Фольгу скласти у два шари, щоб вийшов великий квадрат. На фольгу покласти квадрат пергаменту такої ж величини. Викласти курку по центру, поруч - картоплю і цибулю.

- Підняти краї "упаковки", полити оливковою олією і вином.

- Загорнути спочатку в пергамент, а потім у фольгу. Так зробити з усіма шматками курки. У мене виходить 4-6 порцій.

- Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько години.

- Потім конверти розгорнути. Дати курці й овочам запектися ще 15-20 хв.

М'ясо виходить дуже ніжне і смачне, з ароматом вина. Рекомендую брати хороше вино) Пам'ятаємо, що вино в стравах використовуємо те, що подаватимемо на стіл)

Курячі гомілки в паніруванні з кунжуту

1 кг курячих гомілок
3 ст. л. сметани
0,5 ч. л. гірчиці
кунжут (у мене йде 4-5 ст. л.)
100-120 г панірувальних сухарів
сіль
приправа для курки

Спосіб приготування:
- Курячі гомілки промити, натерти сіллю і приправою.

- Змастити сметаною, змішаною з гірчицею.

Я сметану замінювала натуральним йогуртом або кефіром.

- В окремій мисці змішати панірувальні сухарі і кунжут.
- Обваляти ніжки в суміші і викласти на деко, змащене олією.

- Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хв.
- Готові ніжки викласти на листя салату і додати помідори або гарнір, який вам подобається.

У мене з'їдають без нічого. Не встигаю приготувати до цих гомілок бодай щось ))) Можу нашвидкуруч розрізати овочі або відкрити банку з консервацією.


Курячі стегна в ароматному томатному соусі

5-6 курячих стегон
250 г помідорів, консервованих у власному соку
2 жмені оливок без кісточок
3 шт. цибулі-шалот (можна замінити звичайною)
2 зубчики часнику
4 гілочки чебрецю
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. оцту бальзамічного
1 ч. л. копченої паприки
мелений чорний перець, сіль морська на смак.

Спосіб приготування:

Духовку розігріти до 200°С.

- Шалот і часник почистити, нарізати кружальцями і викласти у глибокий посуд.
- Додати копчену паприку, гілочки чебрецю, влити оливкову олію й оцет, посолити, поперчити.

- Викласти до цибулі з часником помідори у власному соку і курячі стегенця, перемішати.

- Додати оливки, ще раз перемішати.

- Курку зі спеціями перекласти у форму і запікати в розігрітій духовці до готовності.
- Під час запікання стегенця кілька разів перевернути, щоб з усіх боків вийшли золотистими.

Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують!"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Юлія Дукач Аналітикиня проєкту з дезінфомоніторингу Texty.org.ua
Дмитро Ярош Командувач Української добровольчої армії
Віктор Лещинський Президент Національного експертно-будівельного альянсу України
Олег Романчук Публіцист
Володимир Ярославський Шеф і керуючий партнер ресторану "Lucky"