Paul Magogan
Головна заповідь одна і єдина – любити Господа Ісуса Христа й вірити в нього.
28.02.2015

Хто ми, люди чи біороботи?

Світ змінюється, історія рушить уперед. В історії бували різні катаклізми. Кордони країн іноді змінюються, та навіть цілі країни, буває, зникають. Зате Царство Небесне, об'єкт мрій і прагнень християн, залишається.

Тілесне народження й життя у земному світі недостатні для потрапляння до Раю. Потрібне пройти через друге народження – духовне. Воно відбувається в Дусі Святім і супроводжується корінною зміною світогляду, поведінки, звичок, рис характеру тощо.

Врешті-решт, на віруючих чекає винагорода не лише в іншому, потойбічному житті, а в цьому світі теж. Про них написано: "Блаженні лагідні, бо землю вспадкують вони" (Мат. 5:5). Вони кроткі серцем, свідомість їхня на значному вищому рівні, аніж у поганів і тих, хто поклоняються землі. Після революцій і війн вони унаслідують землю, якою мають право володіти.

А що буде з іншими?

Щодо безбожників, то з ними ситуація інша. Їх зомбували й зомбують за допомогою ЗМІ з метою зробити біороботами та отримати користь. Тому що сильним світу сего, у чиїх руках влада і гроші, невигідно утримувати величезну армію невігласів.

Якщо ж користі від біороботів все одно мало, їх посилатимуть на забій під кулі й снаряди ворога.

І Захід допоможе у штампуванні біороботів на роль універсальних солдатів. Учені США розробили спеціальний препарат, який дозволяє, незважаючи на важкі, майже смертельні поранення, жити на кілька годин довше, продовжуючи вести бій. Важкопоранений солдат, який уже не жилець, перед наближенням смерті зможе ще деякий час натискати на курок, завдяки ін'єкції чудо-препарату.

Подейкують, Порошенко зацікавився цією новітньою "зброєю". Західний чудо-препарат збираються закупити в неймовірній кількості для підсилення української армії.

Лише повернення до споконвічних християнських цінностей здатне зупинити масове божевілля. Українці потребують духовного зцілення.

Існує інша проблема: схильні до ідеалізму, ми багато хочемо. Ми хочемо, щоби чиновники не брали хабарі й поводилися згідно зі вченнями давньогрецьких філософів-моралістів. Ми хочемо, щоби правоохоронці, маючи сталеві нерви, охороняли громадський порядок, а не влаштовували бійки й не застосовували метод мордобою. Ми хочемо, щоби можновладці дбали про інтереси народу, а не свої особисті чи кланові. Самі не вміючи поважати інших, ми хочемо, щоби нас усі поважали.

Ми хочемо всього-всього і звертаємо мало уваги на самих себе. Нехай кожен запитає себе, наскільки він заслуговує на краще життя.

Спочатку нам самим треба навчитися сприймати світ таким, яким він є, і щоденно працювати над собою. Зокрема, культивуючи в собі гідність. Цю властивість має той, хто вміє контролювати себе, у кого не крапле слина з рота при появі в полі зору "зелених".

Ти можеш бути бідний і галасливий або мати талант митця, але це далеко не означає, що ти святий. Тримати в узді почуття та інстинкти під контролем розуму, досягати справжньої мудрості та гідності навчає віра в Ісуса.

Чесність, щирість, відвага, великодушність, принциповість вважаються якостями справжнього чоловіка, але чому? Їх потрібно вважати чеснотами, не тільки притаманними героям, а такими, які формують громадянина, патріота своєї країни. Не біоробота, не казкового героя, не божевільного чи камікадзе, а звичайну людину. Кожного з нас, незалежно від статі.

Ми схильні вважати себе кращими, аніж є, і що інші нам винні щось. І чомусь впевнені, що Захід повинен допомагати Україні.

Тим часом світ змінюється. Життя триває. Попри все, воно варте того, щоби жити, відчуваючи себе володарем своєї долі. Розум і сила волі дані Господом, щоби ми обирали найкраще, а не йшли на поводу в потрошенків, трупчинових, коломойш та інших, так би мовити, хазяїнів країни, котрі будують плани використання нас для своїх цілей.

Злочини корумпованої влади, війна та хаос спонукають до переоцінки цінностей. Багатьох сучасних катаклізмів на теренах України не було би, якби ми, як справжні європейці, щиро вірили в Бога, були дбайливими та жили по совісті.

Paul Magogan © 2015

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі