Paul Magogan
Головна заповідь одна і єдина – любити Господа Ісуса Христа й вірити в нього.
22.04.2015
1

Справжнє правосуддя

Громадяни зацікавлені у функціонуванні незалежної, вільної від корупції судової влади. І навіть корупціонери зацікавлені в цьому теж, хоча вони ще не усвідомили до кінця важливості правосуддя.

Поки не працює належним чином судова влада, єдиним захистом прав громадян від злочинних дій сильних світу сего залишається Суд Божий.

Майже ніхто з високопосадовців в Україні за всі часи незалежності не опинився на лаві підсудних за злочинні дії. Це дивно, хоча, як відомо, корупція в нашій країні зашкалює та склалася закономірність: статки вельможних осіб збільшуються пропорційно їхній наближеності до влади.

Варто згадати темні діла та масштабні оборудки кучмівського режиму, які породили на світ олігархів, оборудки, які зробили бідними більшість українців і за які ніхто так і не опинився за ґратами.

Згадаймо, наприклад, історію з металургійним комбінатом "Криворіжсталь". Згідно з наміром Кучми, його навмисно приватизували за значно заниженою ціною, що викликало обурення громадськості. Після Помаранчевої революції "Криворіжсталь" реприватизували вже відкрито, за ринковою ціною, у кілька разів вищою за попередню. Про перший продаж підприємства забули, ніби то був не злочин на мільярди, а просто чиясь помилка в документі.

Однак, інші оборудки часів кучмівства досягли своєї мети. У результаті, на світ з'явилися олігархи, які сприяли встановленню антинародного режиму, що досі зберігається.

Одіозний Кучма давно на пенсії, живе собі спокійно, прокуратура його не чіпає, незважаючи на те, що колись проти нього проголошувалося чимало серйозних звинувачень. Ющенко свого часу, прийшовши до влади, не довів справу до логічного кінця, інакше Кучма міг би опинитися за ґратами

З тих пір Кучма живе собі у спокої та достатку. Можливо, він зумів вимолити в Бога для себе відтермінування вироку. Відтермінування в даному випадку не означає прощення.

І все одно, правосуддя на світі діє. Не працює державна судова система, яка повинна бути гуманною, значить, у дію вступає інше правосуддя, набагато суворіше.

Варто згадати, як свого часу отримали для себе вироки долі Кирпа й Кравченко, які були міністрами Кучми та вірою й правдою служили створеній ним злочинній системі. Офіційна, хоча сумнівна, версія: вони вчинили самогубства. На тим закінчилися їхні неприглядні справи.

Декому подобається роздумувати над різними версіями. Виникають запитання. Чому сталося так, а не інакше? Хто винні? Хто замовники? Але важливіше – факти, котрі говорять самі за себе.

Колись куля від пострілу єгеря під час полювання стала смертельною для Євгена Кушнарьова – соратника Януковича та одного з творців ПР. Нині вже мало кому цікаво, була смерть Кушнарьова випадковою чи ні. Важливо інше: з тих пір у країні дихається легше, а совок потрохи відступає.

Не так давно пішла з життя Валентина Семенюк-Самсоненко, забравши із собою таємниці з приватизації величезної купи підприємств. Тягар тих таємниць виявився надто великим для її жіночих плечей. До кінця свого життя вона мала шанс покаятися, визнати провину та розповісти про все. Дуже не хотіла опинитися на лаві підсудних за свої діяння, щось вигадувала для себе, намагалася перехитрити інших, плела інтриги, поки врешті-решт не отримала кулю з рушниці.

Як і в інших подібних випадках, офіційною версією смерть Семенюк-Самсоненко визнана результатом самогубства, хоча слабо віриться в правдивість цієї версії.

Далі – цікавіше. За рік після втечі Януковича з країни сталася низка гучних і трагічних подій. Один за одним наклали на себе руки кілька впливових "діячів". Можливо, їм допомогли вчинити самогубства. Можливо, принаймні декого з них вбили, інсценувавши самогубство. Версії можуть бути різні, але важливий сам факт: їх уже немає.

Хибна мораль та злочини не можуть не залишати свій відбиток на свідомості, вони починають роз'їдати особистість зсередини; у результаті, життя стає невиносимим, хоча ззовні може зберігатися вигляд пристойності. Буває, для декого смерть стає звільненням від душевних мук.

Чи не кульмінацією великої епопеї стала загибель на озері Байкал Віктора Януковича-молодшого. Любитель потужних автівок та автоперегонів по заповідним місцям пішов під лід разом із джипом, за кермом якого він перебував тієї миті. Пригода виявилася надто небезпечною, але з кількох осіб, які були в машині, загинув лише він. Як пояснити таке? Злий роком? Просто трагічним збігом обставин?

Стало відомо, що незадовго до своєї смерті Янукович-молодший змінив прізвище на інше. У зв'язку з тим, висловлювалася підозра, що його загибель насправді інсценовано. Тоді інше запитання: що могло змусити його боятися за себе в такій великій мірі, щоби хотіти зовсім зникнути з поля зору?

І все ж, справедливість на світі є, на її тлі брехня та наклепи не можуть бути вагомими, вони зникають у небуття, про що свідчать деякі показові приклади.

Нещодавно отримав кілька куль прямо на вулиці Олесь Бузина – брехун, наклепник і провідник проросійської ідеології, яку можна вважати новітньою формою фашизму. Виходець із сім'ї офіцера КДБ, він публічно виражав ностальгію за радянським минулим. За свої навіть не пасквілі, а просто огидні публікації Бузина недаремно здобув звання "говнометателя". Віриться, у Пеклі він приєднався до інших подібних любителів лайна, там йому і місце.

Нарешті, одна з останніх новин теж яскраво підтверджує тезу про існуванння вселенської справедливості, прояви якої декому можуть здаватися дивною грою обставин. Цими днями в Москві потрапив у автокатастрофу Сівкович – головний підозрюваний у розгоні Майдану. Тоді після звірячого побиття майданівці потрапляли до лікарень з травмами, потім були розстріли за участі снайперів. Тепер вже сам Сівкович отримав важкі травми. Але він ще живий, ще має час для покаяння, для участі у слідчих діях, аби справу Майдану було доведено до кінця.

Можна висувати різні версії про причини тих чи інших подій, але важливіше – самі факти. І вони вражаючі. Безсумнівно, скоро ми дізнаємося ще більше цікавого.

Отже, правосуддя на світі є. Нас це обнадіює, а всі ділки повинні замислитися над тим, що краще: отримати вирок від Бога чи покладатися на судову систему, маючи на увазі вирок згідно з державним законодавством. Кому і як подобається. Боже правосуддя діє набагато краще, аніж звичайне, мабуть, тому, що закони держави погані та її правосуддя не виконує належним чином своєї ролі.

Дякуймо Богові за все!

Paul Magogan © 2015

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі