Курка по-марокканськи: джин, апельсин, часник

Марокко - країна з багатою культурою та цивілізацією, що лишалися практично в первісному вигляді протягом тривалого часу. Марокканську кухню вважають однією з найрізноманітніших у світі.

Найпопулярніші її стави: таджин - готують із м'яса або риби з овочами, горіхами, сухофруктами і приправами у спеціальному глиняному посуді з кришкою та кускус - золотиста крупа, яку варять на пару й подають із тушкованим м'ясом. Але враховуючи, що головне моє завдання - спрощувати вам життя, а не ускладнювати - ми приготуємо курку по-марокканськи. З усіх способів приготування курки, цей варіант - мій улюблений. Тут змішані смаки, які нібито й не можуть поєднуватися. Але з таких протиріч і складається найсмачніше та найцікавіше.

У цьому рецепті є один інгредієнт, що можна віднести до важкодоступних. Це - фенхель. Але мені завжди вдається купити його в магазині. Думаю, й у вас не виникне проблем.

Раніше вважали, що фенхель проганяє злих духів, додає сили та подовжує життя. Він був відомий ще у стародавніх Єгипті, Римі, Греції, Китаї, Індії. Фенхель містить багато вітамінів - стимулює обмін речовин, виводить з організму зайву рідину, а його насіння, якщо його просто пожувати, втамовує голод.

Курка по-марокканськи прекрасно підходить і для святкового столу, і для сімейної вечері. За рецептом курку треба маринувати 5 годин. Я майже ніколи цього не роблю через брак часу. На смак страви це не дуже впливає. Хоча курку можна замаринувати на ніч і поставити в холодильник. Отже:

1 тушка курки (до 2 кг)

1,5 кг картоплі

3 апельсина

2 фенхеля

3 зубчики часнику

100 мл джину (я беру апельсиновий, пляшки вистачає на 6-7 приготувань, десь на рік))

5 ст. л олії

дрібка свіжозмеленого чорного перцю

1 ч л морської солі (можна замінити на кам'яну).




Спосіб приготування:

- Часник почистити та дрібно порізати

- Цедру апельсинів натерти на тертушці, а потім віджати з фруктів сік

- Приготувати маринад: джин, цедра, сік, порізаний часник, сіль, перець, олія.

- Курку почистити, промити й порізати на великі шматки (я роблю чотири). Покласти в поліетиленовий пакет і влити маринад. Покласти в холодильник на 3-5 год.

- Картоплю й фенхель нарізати великими шматками (невелику картоплю готую цілою). Відварити у воді 5-7 хв (я цього не роблю, але рецепт є рецепт).

- Викласти на деко картоплю та фенхель, зверху - курку. Залити маринадом, в якому маринувалася птиця.

- Запікати в духовці протягом 1-1,5 год за температури +180º.

Я відриваю у фенхеля зелені хвостики. Коли подаю до столу, прикрашаю ними страву.

Бажаю отримувати вдячність словами:"На Землі ТАК не готують!"))

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі