Острів Крим, острів Крим, я помру молодим...

Як відомо, цієї ночі невідомі в уніформі без розпізнавальних знаків захопили будівлі Верховної Ради Криму та Ради міністрів Автономної республіки. Терористи, що називають себе представниками самооборони російськомовних громадян Криму, демонструють явний досвід операцій в екстремальних умовах, мають автоматичну зброю, гранати, вибухівку й підняли прапор Російської Федерації.

Хто це?

Бунтівні беркутівці? Російські десантники, перекинуті з міста Сочі? Спецназ ГРУ? Лімоновці з досвідом бойових дій у Югославії? Серед версій, які мені довелося чути за останні години, фігурує й така: відповідальність за незаконне захоплення адміністративних будівель несе російська організація Євразійський Союз Молоді, котра просубсидувала операцію ветеранів війн у Придністров'ї, Двалеті (так званій Південній Осетії), в Абхазії та на Балканах. Добором найманців дійсно займалися люди, близькі до колишньої Націонал-Большевицької партії Едуарда Лімонова.

Якщо це так, то ось один із вірогідних кандидатів. Я про нього нещодавно писала

Бахтіяров Олег Георгійович.

Татарин за національністю, народився 22 січня 1948 року в Ленінграді. За фахом психолог, досліджував поведінку людей в екстремальних і непевних ситуаціях, конфліктологію, розробляв методики підготовки спецконтингентів військовослужбовців.

Особистий друг (за деякими даними, більше, ніж просто друг) Едуарда Лімонова. Учасник кількох збройних конфліктів і путчу у Москві 1993 року. Один із очільників екстремістської організації "Славянское единство", а згодом Євразійського Союзу Молоді в Україні. Також під його керівництвом у Києві функціонує тоталітарна секта, зареєстрована як "Університет ефективного розвитку" - щось на зразок сайентології вітчизняного розливу.

Олег Бахтіяров не лише розповідав у таборах ЄСМ у Росії про методи ведення партизанської війни, але й не раз погрожував радикальними політичними діями на теренах України. Всі заяви є на євразійських сайтах. Можливо, що в його - дуже специфічному - розумінні цей час "струснути паразитарну владу" уже настав. Очевидно, що діють люди зі специфічним, відстороненим світосприйняттям. Вони готові вбивати українців за триколор. Що це: адепти бахтіяровської "деконцентрації свідомости", віруючі "психонетики"?

На жаль, вітчизняні правоохоронні органи досі не звертали уваги на заяви Бахтіярова, місцеперебування якого у ці миті невідоме. За чутками, він перебуває саме в Криму.

Можливо, Службі безпеки України варто занепокоїтися нарешті діями цього ватажка п'ятої колони Кремля? А вкраїнським націоналістам - спробувати його знайти й затримати?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі